Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 03.11.2021
Reglene for overføring av ferie - Har ansatte mye ferie igjen mot slutten av året? Her er noen punkter du må vite om dersom ferien ønskes overført til neste år.
today 02.11.2021
– Bonuskutt løser ikke sykefraværsproblemer - At bedrifter kutter bonus til ansatte med sykefravær har skapt stor debatt den siste tiden. – Kutt sykepengene til de som ikke er reelt syke i stedet, er oppfordringen fra Simployers rådgivere.
today 27.10.2021
Viktig med oversikt over utstyr på ansattes hjemmekontor - Har dere full oversikt over utstyr som er kjøpt inn til ansattes hjemmekontor? Her er fire grunner til at dette er viktig.
today 27.10.2021
Må friste medarbeiderne tilbake på kontoret - Ja, du som leder kan vanligvis pålegge ansatte å komme tilbake på kontoret. Men kanskje det er smartere å bruke gulrot fremfor pisk ved å gjøre kontoret til en attraktiv møteplass?
today 27.10.2021
Simployer gjør lønnsanalyse enklere - Simployer lanserer nå første del av en omfattende kompensasjonshåndtering fra et HR -perspektiv.
today 20.10.2021
Koronaregler forlenges ut året - Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort.
today 20.10.2021
Sju tips – slik forebygger du psykisk uhelse - Bli kvitt skammen og våg å snakke åpent om hvordan du føler og har det. Her er sju tips til hvordan du som leder kan forebygge psykiske lidelser i organisasjonen din.
today 20.10.2021
Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag - Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
today 13.10.2021
Nytt regelverk åpner for «fri» gradering av foreldrepenger - Med nytt regelverk for foreldrepenger kan ansatte i praksis gradere foreldrepengene som de ønsker. Det stiller store krav til at arbeidsgiver holder oversikt.
today 13.10.2021
Nå må virksomhetene kartlegge lønnsforskjeller - Neste år må de fleste virksomheter rapportere lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt bruken av ufrivillig deltid. Kartleggingen må gjøres nå.
today 12.10.2021
Test deg selv: Har du kontroll på reglene for bruk av hjemmekontor? - Mange virksomheter har innført eller vurderer å innføre mer fleksible løsninger for sine ansatte. Da dukker det raskt opp mange problemstillinger som arbeidsgivere må ta stilling til. Ta quizen og sjekk om du klarer 9 rette!
today 29.09.2021
Forlenger sykepengereglene ut oktober - Selv om landet er åpnet opp, forlenger regjeringen de fleste koronareglene for sykepenger og omsorgspenger foreløpig ut oktober.
today 28.09.2021
Nye regler for fleksibelt uttak av foreldrepenger - Samtidig som den såkalte «fedrekvotefellen» blir fjernet 1. oktober, blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt. Men husk at arbeidsgiver også har noe å si!
today 28.09.2021
Juristens råd for utforming av hjemmekontor-avtale - Har din virksomhet åpnet opp for at ansatte kan ha noen dager med hjemmekontor i uka? Da må det inngås egne avtaler om hjemmekontor. – Tenk gjennom hva du har med i avtalen, er rådet fra Simployers rådgiver.
today 22.09.2021
De vanskelige pendlerreglene - Det er nok ikke bare politikerne som sliter med å forstå pendlerreglene. I mange bransjer er vurderingene rundt pendling vanskelige, fordi man har uregelmessige arbeidsoppdrag, flere arbeidssteder og gjerne yrkesreiser inne i et pendleropphold.
today 22.09.2021
Skal jeg ta møtet fysisk eller digitalt? - - Valget om et fysisk eller digitalt møte er viktigere enn du kanskje tror, sier lederutvikler Stein D. Wesenberg. Noen møter egner seg rett og slett ikke for digital gjennomføring.
today 22.09.2021
– På tide å innføre gradert egenmelding - Ansatte som jobber litt mens de bruker egenmelding, mister retten til sykepenger. Nå mener Simployers rådgivere det er på tide å endre regelverket.
today 22.09.2021
Slik tiltrekker du deg de beste kandidatene! - Stillingsmarkedet koker akkurat nå, og mange virksomheter er på jakt etter de beste hodene. Hvordan skal akkurat du skille deg ut?
today 15.09.2021
Ny regjering varsler endringer i arbeidsmiljøloven - Retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering, varsler Arbeiderpartiet.
today 14.09.2021
Skattereglene favoriserer pendlere som reiser med fly - Pendlere som reiser med fly, slipper å forholde seg til den skattefrie grensen som andre pendlere må forholde seg. – En pussig bestemmelse som neppe fremmer miljøvennlig transport, mener Simployers skatteekspert.
Del siden: