Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

29.09.2023
Slik kan arbeidsgivere gjøre småbarnsforeldre til superhelter - Småbarnsforeldre trenger ekstra støtte og tilrettelegging fra arbeidsgiveren sin for å kunne yte sitt beste både på jobb og hjemme. - Ledere bør bruke handlingsrommet sitt for å bidra, sier Simployers rådgiver.
27.09.2023
Enkle tips for å øke trivselen på jobb - Trivsel er alfa og omega for at medarbeiderne dine skal lykkes på jobben. - Trives du ikke på jobb er det vanskeligere å prestere, enkelt og greit, sier Simployers rådgiver.
27.09.2023
Uklart om arbeidstakere er forsikret på hjemmekontoret - Arbeidstakere kan være uten reell yrkesskadedekning når de arbeider fra hjemmekontoret. Dette er en uklarhet som arbeidsgivere og arbeidstakere bør være bevisste på.
27.09.2023
Når en ansatt mister førerkortet - Hva skjer når en ansatt som trenger førerkortet i jobben mister lappen? Det kan være saklig grunn til oppsigelse.
25.09.2023
Trenger ikke være pappa for å ta ut «pappaukene» - I forbindelse med fødsel har far rett til inntil to ukers omsorgspermisjon for å bistå mor, men det trenger ikke å være far som tar ut denne permisjonen. Det kan også være en venninne eller bestemor.
20.09.2023
Dette bør du tenke på før HR tar i bruk AI - Bruken av kunstig intelligens kan revolusjonere måten HR jobber på, men det er viktig å være klar over fallgruvene.
20.09.2023
Dette må du vite om overtidsmat - Når har man krav på overtidsmat? Og kan en ansatt kjøpe overtidsmaten på vei hjem etter å ha jobbet overtid? Her er alt du trenger å vite om overtidsmat.
20.09.2023
7 vanlige misforståelser om diett på reiser - Å føre reiseregningen er ikke helt enkelt. Her er 7 vanlige misforståelser om dekning av reiseutgifter til ansatte.
19.09.2023
5 tips for å beholde gode ansatte - Å miste gode medarbeidere er kostbart for enhver virksomhet. Her får du fem tips til hva du som arbeidsgiver bør gjøre for å holde på talentene.
13.09.2023
Derfor er ledere mer på kontoret - Lederne møter trofast opp, men treffer færre kolleger på kontoret enn før.
13.09.2023
Har dere kontroll på restferien? - Mangelfull planlegging av ferie nå kan føre til problemer mot slutten av året. Derfor er det viktig å starte planleggingen av restferien nå.
12.09.2023
Dette lurer flest på om sykefravær akkurat nå - Kan tilkallingsvikarer bruke egenmelding? Kan arbeidsgiver ringe legen til en sykemeldt medarbeider? Her er et knippe spørsmål om sykefravær som mange lurer på når høsten står for dør.
11.09.2023
Hvordan er reglene for fleksitid? - Hvor mye er det lov til å jobbe når man har avtalt fleksitid, og når må det betales overtidstillegg?
06.09.2023
7 myter fra arbeidslivet - Det finnes mange seiglivede myter i arbeidslivet. At det finnes halve egenmeldingsdager er en av dem. Her har Simployers rådgivere plukket ut sju vanlige misforståelser.
06.09.2023
Er hund god nok grunn til å kreve hjemmekontor? - Hunden gjør det vanskelig for noen arbeidstakere å forlate hjemmekontoret. Bør arbeidsgivere bidra med hundepass eller ha en liberal praksis for å ta med hunden på jobb?
06.09.2023
1 av 2 tør ikke være personlig med lederen sin - God ledelse blir viktigere for norske arbeidstakere, men mange kvier seg for å snakke med lederen sin om personlige ting.
05.09.2023
Hva er forskjellen på avskjed og oppsigelse? - Begge deler medfører at en ansatt mister jobben, men det ene er mer alvorlig enn det andre.
30.08.2023
7 spørsmål om særlig uavhengig stilling - Ansatte med ledende eller særlig uavhengig stilling trenger ikke følge arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven, men mange er usikre på hva som ligger i dette.  Her er sju ofte stilte spørsmål om temaet.
30.08.2023
Diettsatsene øker - Fra 1. september kan mange yrkesreisende juble over økte diettsatser, spesielt langtransportsjåførene som får hundre kroner mer i diett enn andre yrkesreisene som bor på brakke. Likevel gjør måten diett beregnes på at sjåførene i realiteten kan bli taperne.
28.08.2023
Kan ikke overlate ansvaret for arbeidstiden til den ansatte - Lar dere ansatte bytte vakter seg imellom, jobbe lange dager for å ta fri senere eller ta unna arbeid på kveldstid eller i helgen? Det er arbeidsgiver som har ansvar for at regelverket blir fulgt.
Del siden: