Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

11.04.2014
Ny ferie etter én dags sykdom - I sommer blir det avgjørende om man har tidlig eller sen ferie, for hvorvidt man kan kreve ny ferie etter sykdom. Regjeringen legger opp til regelendring fra 1. juli, og her er det du trenger å vite.
09.04.2014
Deltidsansattes rett til økt stilling - Fra nyttår fikk arbeidstaker i deltidsstilling som jevnlig jobber mer enn det som er avtalt, rett til å øke stillingsbrøken til den arbeidstid man faktisk har arbeidet de siste 12 måneder.
09.04.2014
Slitne sjefer - Sjefer som bruker mye tid på å passe på at alle har det bra og at alle skal bli behandlet likt på jobben, har større risiko for å bli mentalt utslitt og gjøre en dårligere jobb.
07.04.2014
Norske bedriftsledere frykter konkurs ved storstreik - Vårens lønnsoppgjør er i gang, uten at det så langt har kommet til konflikt. Over 40 prosent av lederne i norske bedrifter mener en streik vil være kritisk eller alvorlig for deres virksomhet, viser nye tall.
07.04.2014
Når kan en vikar kreve fast ansettelse? - Midlertidig ansatte kan ha krav på fast stilling lenge før det har gått 4 år. Det mener Oslo Tingrett, som begrunner en ny dom mot NRK i den såkalte grunnbemanningslæren. NRK vurderer å anke dommen.
03.04.2014
Skatt på hobbyvirksomhet - Mange tror de kan selge sminke, klær eller plastbokser skattefritt på homeparty, fordi det er en hobby. Så enkelt er det ikke, advarer Simployers økonomirådgiver Espen Øren.
24.03.2014
Sykdom i utlandet kan gi langvarig sykepengekutt - Det er ikke bare skyhøye sykehusutgifter som kan gi økonomisk ruin ved sykdom i utlandet. Kommer du deg ikke hjem innen en måned, risikerer du å sitte uten en krone i sykepenger i et helt år.
24.03.2014
Mange bedrifter får økt arbeidsgiveravgift - Fra i sommer må en lang rekke bedrifter som i dag har redusert eller ingen arbeidsgiveravgift betale full avgift. Det skyldes at regelverket skal EU-tilpasses.
20.03.2014
Slik er det nye pensjonssystemet - Fra nyttår fikk bedriftene muligheter til å spare mer i pensjon for sine ansatte. I denne videoen gir vi deg en kort og grei oversikt over det viktigste du må vite om pensjon i privat sektor, inkludert den nye hybridpensjonen.
18.03.2014
Midlertidig ansatte - hva er alternativet? - Regjeringen har varslet at de vil myke opp reglene for bruk av midlertidig ansatte. Her er en oversikt over arbeidsrettslige virkemidler som er tilgjengelig med dagens regelverk.
07.03.2014
Dekning av mat på overnattingsreiser - Visste du at du kan få en skattesmell hvis overnattingsstedet ikke har hotell i navnet, eller at kokemulighet ikke betyr mulighet til å koke? Dette må du vite om diett på overnattingsreiser innenlands.
04.03.2014
Slik er den nye IA-avtalen - Har du fått med deg endringene som følger av ny IA-avtale? I denne videoen gir vi deg hovedpunktene på under 2 minutter.
03.03.2014
Hjelp – småbarnsforeldrene ødelegger bedriften min! - Med småbarnsforeldre i bedriften er det mange lovpålagte hensyn å ta, men det er samtidig mye du kan gjøre for å tilrettelegge så det går så smertefritt som mulig. Her er noen tips og råd.
03.03.2014
Ønske: Supermenneske! - Finnes egentlig de supermenneskene vi søker etter når vi skal rekruttere ansatte? Ved å være mer bevisst på ordene du bruker i stillingsannonsen, kan du treffe bedre.
24.02.2014
Fri med lønn for å gå på helsestasjonen med barna? - Fellesforbundet krever velferdspermisjon med lønn for å følge barn til lege, tannlege eller helsestasjon, slik offentlig ansatte har.
24.02.2014
Krever endringer i ferieloven - ESA gir Norge to måneder på å endre ferieloven, slik at ansatte får kompensert med ny ferie fra første dag når de blir syke i ferien. Et forslag til regelendring har ligget i skuffen i departementet i over et år.
16.02.2014
Er medarbeidersamtalene deres nyttige? - Her er noen gode tips til hvordan du og medarbeiderne får mer ut av medarbeidersamtalene.
16.02.2014
- For vanskelig å si opp ansatte - Et stort flertall av norske ledere mener det er for vanskelig å si opp ansatte som ikke fungerer i jobben. Hva skal egentlig til for å gi en ansatt sparken?
06.02.2014
Nytt for HMS-arbeideren - Hvis du jobber med HMS på arbeidsplassen, er det viktig å holde seg oppdatert på endringer i lover, regler og forskrifter. Her har vi samlet det viktigste som er endret i det siste.
27.01.2014
Gratisturen til OL kan bli dyr - Mange bedrifter inviterer med seg kunder og andre forbindelser til idrettsfest og faglig påfyll under OL. Slike sponsede turer kan fort bli dyre for mottakerne.
Del siden: