Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 17.11.2021
Mange beregner feil skatt på julegaver fra bedriften - Mange bestiller i disse dager julegaver til ansatte med god rabatt. Da er det viktig å vite at det er markedsprisen, og ikke det du betaler, som avgjør den skattemessige behandlingen for de ansatte.
today 17.11.2021
Egenmeldingsretten inndras aldri automatisk - Mange ledere er ikke klar over at ansatte kan fortsette å bruke egenmelding etter at kvoten er brukt opp, hvis egenmeldingsretten ikke aktivt er inndratt.
today 10.11.2021
Hva kan ansatte få skattefritt av arbeidsgiver? - Kan arbeidsgiver kjøpe alle typer utstyr skattefritt til ansatte, så lenge hovedformålet er å bruke det i jobben? Spørsmålet er aktuelt etter en prinsipputtalelse om kontorutstyr under pandemien.
today 10.11.2021
Slik blir koronareglene i 2022 - Den nye regjeringen foreslår å videreføre retten til sykepenger og omsorgspenger ved koronarelatert fravær frem til 1. juli neste år. – En unødvendig forlengelse som skaper mer usikkerhet, mener Simployers rådgiver.
today 10.11.2021
Krav om oppdaterte smittevernrutiner - Selv om samfunnet er åpnet opp igjen, har du som arbeidsgiver fortsatt ansvar for å sikre et trygt arbeidsmiljø. Da er det viktig at rutinene blir løpende oppdatert.
today 10.11.2021
Mer enn halvparten bommer på denne hjemmekontor-regelen - I Simployers quiz om hjemmekontor var det særlig ett område mange bommet på: Ansvaret for arbeidsmiljøet på ansattes hjemmekontor.
today 03.11.2021
Reglene for overføring av ferie - Har ansatte mye ferie igjen mot slutten av året? Her er noen punkter du må vite om dersom ferien ønskes overført til neste år.
today 02.11.2021
– Bonuskutt løser ikke sykefraværsproblemer - At bedrifter kutter bonus til ansatte med sykefravær har skapt stor debatt den siste tiden. – Kutt sykepengene til de som ikke er reelt syke i stedet, er oppfordringen fra Simployers rådgivere.
today 27.10.2021
Viktig med oversikt over utstyr på ansattes hjemmekontor - Har dere full oversikt over utstyr som er kjøpt inn til ansattes hjemmekontor? Her er fire grunner til at dette er viktig.
today 27.10.2021
Må friste medarbeiderne tilbake på kontoret - Ja, du som leder kan vanligvis pålegge ansatte å komme tilbake på kontoret. Men kanskje det er smartere å bruke gulrot fremfor pisk ved å gjøre kontoret til en attraktiv møteplass?
today 27.10.2021
Simployer gjør lønnsanalyse enklere - Simployer lanserer nå første del av en omfattende kompensasjonshåndtering fra et HR -perspektiv.
today 20.10.2021
Koronaregler forlenges ut året - Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort.
today 20.10.2021
Sju tips – slik forebygger du psykisk uhelse - Bli kvitt skammen og våg å snakke åpent om hvordan du føler og har det. Her er sju tips til hvordan du som leder kan forebygge psykiske lidelser i organisasjonen din.
today 20.10.2021
Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag - Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
today 13.10.2021
Nytt regelverk åpner for «fri» gradering av foreldrepenger - Med nytt regelverk for foreldrepenger kan ansatte i praksis gradere foreldrepengene som de ønsker. Det stiller store krav til at arbeidsgiver holder oversikt.
today 13.10.2021
Nå må virksomhetene kartlegge lønnsforskjeller - Neste år må de fleste virksomheter rapportere lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt bruken av ufrivillig deltid. Kartleggingen må gjøres nå.
today 12.10.2021
Test deg selv: Har du kontroll på reglene for bruk av hjemmekontor? - Mange virksomheter har innført eller vurderer å innføre mer fleksible løsninger for sine ansatte. Da dukker det raskt opp mange problemstillinger som arbeidsgivere må ta stilling til. Ta quizen og sjekk om du klarer 9 rette!
today 29.09.2021
Forlenger sykepengereglene ut oktober - Selv om landet er åpnet opp, forlenger regjeringen de fleste koronareglene for sykepenger og omsorgspenger foreløpig ut oktober.
today 28.09.2021
Nye regler for fleksibelt uttak av foreldrepenger - Samtidig som den såkalte «fedrekvotefellen» blir fjernet 1. oktober, blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt. Men husk at arbeidsgiver også har noe å si!
today 28.09.2021
Juristens råd for utforming av hjemmekontor-avtale - Har din virksomhet åpnet opp for at ansatte kan ha noen dager med hjemmekontor i uka? Da må det inngås egne avtaler om hjemmekontor. – Tenk gjennom hva du har med i avtalen, er rådet fra Simployers rådgiver.
Del siden: LinkedIn twitter