Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

07.10.2022
Endringer i statsbudsjettet - Gunstigere skatteregler for pendlere, en ekstra arbeidsgiveravgift for høye inntekter, økt utbytteskatt og momsplikt på dyre elbiler, elektroniske nyhetstjenester og fjernleverbare tjenester fra utlandet. Det er noen av forslagene i Støre-regjeringens første statsbudsjett.
05.10.2022
Har ansatte rett på fri for å utføre militærtjeneste? - På grunn av endret trusselbilde blant annet mot norske olje- og gassanlegg, er det i disse dager mange arbeidstakere som på kort varsel blir kalt ut til Heimevernet for å bistå med sikkerhet. Har de rett på fri fra jobben – og skal de i tilfelle ha lønn?
04.10.2022
Dette skal til for å få team og organisasjoner til å yte maksimalt - Oppskriften på å få det beste ut av alle ansatte er metode, holdning og lidenskap. Det må starte hos lederne, sa foredragsholder Felipe Gomez under Oslo Business Forum.
04.10.2022
7 nye roller for HR i fremtiden - Vi har sett nærmere på 7 strategiske fremtidsroller for HR, som kan gjøre virksomheten mer attraktiv for jobbsøkere og gi en bedre ansattopplevelse.
28.09.2022
HR blir stadig mer strategisk - HR-faget har tatt store steg mot å bli mer profesjonelt, og vil fortsette å utvikle seg fra å være en forvalter til å bli en aktiv partner i forretningsutviklingen i årene som kommer.
28.09.2022
Engasjement handler om respekt og tilhørighet - Engasjement på arbeidsplassen handler om respekt og tilhørighet, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Karen Spens. Hun mener det er viktig å ta pulsen på organisasjonen oftere.
28.09.2022
Hvordan beregne lønn til arbeidstaker? - Arbeidstaker har avtalt fast månedslønn og begynner midt i måneden. Hvor mye lønn arbeidstaker skal ha den måneden, er det mange arbeidsgivere som er usikre på.
28.09.2022
Slik leder du ansatte fra ulike kulturer - Forskning viser at mangfold på arbeidsplassen gir økt innovasjon og lønnsomhet, men det stiller også nye krav til lederne.
20.09.2022
Derfor gir høyt engasjement økt lønnsomhet - Medarbeidere som har lyst til å gjøre noe mer enn det de har fått beskjed om vil alltid være mer lønnsomme. Derfor lønner det seg å investere i engasjement.
20.09.2022
5 ting alle ledere bør gjøre – før stress blir farlig - Åtte av ti opplever høyt stress på jobb, men alt stress er ikke negativt. Hva kan ledere gjøre for at medarbeiderne (og lederen selv) skal unngå å bli brutt ned av negativt stress? Her får du psykologens beste råd.
20.09.2022
Mangelfull kontroll på ferien kan bli dyrt - Virksomheter som ikke har kontroll på utestående ferie risikerer store uforutsette utgifter.
14.09.2022
6 måter å realisere dine medarbeideres fulle potensial - Grepene du bør kunne for å bruke teamets ressurser best mulig
13.09.2022
1 av 4 mangler overskudd etter jobben - Arbeidstakerne oppgir at de mangler overskudd til andre aktiviteter etter endt arbeidsdag. Her får du tips om hvordan du kan få mer opplagte medarbeidere.
12.09.2022
Ahead Group velger håndbøker fra Simployer - Ahead Group har valgt personalhåndbok, lederhåndbok og HMS-håndbok fra Simployer. Målet er å forenkle, samle og profesjonalisere HR!
07.09.2022
Slik kan du sikre bedriften og de ansatte gjennom økte priser - Prisene vokser, og både bedriftens og ansattes økonomi er under press. Her er noen tips for å sikre trygg drift samtidig som du tar vare på de ansatte gjennom krevende økonomiske tider.
31.08.2022
Mange fallgruver når ansatte jobber i utlandet - Ny teknologi har gjort fjernarbeid og arbeid på tvers av landegrenser enklere. Til tross for gode digitale verktøy er administrasjon av ansatte i utlandet fortsatt en utfordring for mange.
30.08.2022
– Skattereglene bør endres av hensyn til miljø og folkehelse - Simployers økonomirådgiver Espen Øren mener små endringer i skatte- og avgiftsreglene kunne gitt stor effekt på miljø og folkehelse.
30.08.2022
Nå koster hjemmekontoret fort tusenlapper - Med kraftig økte energipriser kan du regne med store endringer i hvem som foretrekker hjemmekontor.
30.08.2022
Derfor er ledertrening viktig for å beholde ansatte - Et presset arbeidsmarkedet, fleksible arbeidsformer og en ny generasjon jobbsøkere krever effektiv ledertrening
23.08.2022
Gode rutiner for on- og offboarding øker trivsel, engasjement, omdømme og lønnsomhet - Kostnadene forbundet med rekruttering av nye medarbeidere og utfasing av eksisterende har aldri vært høyere. Samtidig har jakten på talenter aldri vært tøffere, omdømmet aldri viktigere og lønnsnivået aldri høyere. Da er det viktig med god onboarding og offboarding.
Del siden: