Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 11.05.2022
Tipssaken ankes til Høyesterett - Hotellansatte medlemmer i Parat og Fellesforbundet vant fram i Borgarting lagmannsrett om retten til å beholde tips uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader.
today 03.05.2022
Hjemmekontor svekker arbeidsmiljøet - – Det er på tide å gi arbeidstakere en vennlig påminnelse om at de er en del av noe større og at tilstedeværelse på arbeidsplassen er viktig. Det mener Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver, Karoline Dystebakken.
today 03.05.2022
Strategier for å håndtere ansattes rett til fri - Ofte har ansatte behov for fri fra jobben uten at de har lovfestet rett til det. Gode velferdsordninger kan bidra til å skape trivsel og bygge kultur.
today 26.04.2022
8 av 10 opplever stress på jobben: årsaker, symptomer og tiltak du bør kjenne - Dette kan du som leder gjøre for å redusere eget og medarbeidernes stress
today 26.04.2022
Må endre tankesett rundt sykefravær i kjølvannet av pandemien - Slik kan ledelse og HR få medarbeiderne tilbake på arbeidsplassen
today 26.04.2022
Rett til fri for å feire Eid - Førstkommende mandag feirer muslimer i Norge Eid. De kan da ha rett til fri fra jobben, under noen forutsetninger.
today 03.05.2022
Hvor mye koster turnover? Overraskende mye! - Når en god medarbeider slutter, koster det rundt halvannen gang den ansattes årslønn. Ledere som slutter koster enda mer. Det viser beregninger Simployer har gjort.
today 08.04.2022
Dette må du kartlegge når du bytter lønnssystem - Integrasjon av lønns- og HR-systemer krever forståelse av prosesser
today 20.04.2022
Kontrollerer om selskaper har betalt for lite arbeidsgiveravgift - Selskaper i økonomiske vanskeligheter har ikke rett til å bruke redusert arbeidsgiveravgift, selv om de ligger i en sone med lavere sats. Nå har Skatteetaten satt i gang kontroll.
today 20.04.2022
Ledelse og «employer branding» i en hybrid arbeidshverdag - Tydelige verdier og kontinuerlig kompetanseheving som konkurransefortrinn
today 20.04.2022
Ikke vent til i sommer med å avtale hjemmekontor - Mange venter på ny hjemmekontorforskrift før de gjør noe med bedriftens hjemmekontorordning. – Det er ingen grunn til å vente, sier Simployers jurist.
today 06.04.2022
Lederutvikling og kompetanseheving har aldri vært viktigere - Arbeidslivet og måten vi jobber på har endret seg mye de siste årene. Aldri før har videreutvikling av ledere vært viktigere.
today 30.03.2022
Usikkerhet rundt ulønnet permisjon - Mange tror at rekkefølgen man avvikler foreldrepermisjon, ferie og ulønnet permisjon har betydning for trygderettigheter. Det har det ikke.
today 30.03.2022
7 ting arbeidsgiver ikke kan avtale seg bort fra - Selv om arbeidstaker og arbeidsgiver er enig, er det ikke gitt at man kan avtale egne ordninger. Her er 7 ting arbeidsgiver aldri kan avtale seg bort fra.
today 30.03.2022
Flere må skrive avtale om hjemmekontor - Mange er usikre på om de vil bli omfattet av den nye hjemmekontorforskriften som gjelder fra i sommer, og dermed må skrive tilleggsavtale med de ansatte. – Det bør flere gjøre, sier Simployers jurist.
today 22.03.2022
1. april opphører de midlertidige permitteringsreglene - I to år har vi hatt midlertidige permitteringsregler, men nå er det slutt. Fra og med 1. april er vi tilbake til normalen, og det kan få konsekvenser for både arbeidsgiver og arbeidstaker.
today 22.03.2022
Snart får fedre rett til foreldrepenger selv om mor ikke fyller vilkårene - Fedre til barn født etter 2. august i år vil ha rett til foreldrepenger i 8 uker, selv om mor ikke fyller vilkårene for foreldrepenger eller er i aktivitet.
today 22.03.2022
Disse får besøk av arbeidstilsynet i år - Arbeidstilsynet har nå offentliggjort hva de skal prioritere i 2022. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å være forberedt.
today 18.03.2022
Nå blir det forbudt med hjemmekontor på søndager - Regjeringen har i dag vedtatt nye regler for arbeid på hjemmekontor. Fra i sommer blir det slutt på at ansatte kan jobbe fra hjemmekontor på natten eller på søndag.
today 08.04.2022
Arbeidstid i påsken - Her er det du trenger å vite om reglene for arbeidstid i påsken.
Del siden: