Frykter konkursbølge i juni

Simployers økonomirådgiver frykter konkursbølge i juni, når dobbel momsregning og feriepengene forfaller samtidig.
schedule onsdag 27. mai 2020
Lesetid: 1 Minutt

Som et av hjelpetiltakene i forbindelse med koronakrisen, utsatte myndighetene fristen for innbetaling av merverdiavgift i første termin til 10. juni.

Fristen for innbetaling av merverdiavgift for andre termin er imidlertid ikke utsatt, og faller dermed på samme dag; 10. juni.

– Dette blir en D-dag hva gjelder innbetaling. Vi får mange henvendelser fra kunder som lurer på hvor lang utsettelsen for andre termin er. Overraskelsen er derfor stor når de får vite at den ikke er utsatt i det hele tatt, skriver Simployers økonomirådgiver Espen Øren på sin LinkedIn-side.

Kan komme på kort varsel

Øren tar imidlertid forbehold om at det kan komme en utsettelse av innbetalingsdatoene før fristen 10. juni.

– Mange grep gjøres på kort varsel i disse tider, og det er vel ikke umulig at Skatteetaten eller Finansdepartementet gjør noe lignende her. Det ville i hvert fall ikke virket urimelig, skriver Øren.

Feriepenger samtidig

Han minner om at feriepengeutbetalingen også gjøres i juni, noe mange virksomheter har signalisert at de vil få problemer med.

– I juni skal bedrifter altså ut med to momsterminer og feriepenger. Mange er nok bekymret for et oppsving av konkurser om noe ikke gjøres her, advarer Simployers økonomirådgiver.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: