Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

06.09.2023
1 av 2 tør ikke være personlig med lederen sin - God ledelse blir viktigere for norske arbeidstakere, men mange kvier seg for å snakke med lederen sin om personlige ting.
05.09.2023
Hva er forskjellen på avskjed og oppsigelse? - Begge deler medfører at en ansatt mister jobben, men det ene er mer alvorlig enn det andre.
30.08.2023
7 spørsmål om særlig uavhengig stilling - Ansatte med ledende eller særlig uavhengig stilling trenger ikke følge arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven, men mange er usikre på hva som ligger i dette.  Her er sju ofte stilte spørsmål om temaet.
30.08.2023
Diettsatsene øker - Fra 1. september kan mange yrkesreisende juble over økte diettsatser, spesielt langtransportsjåførene som får hundre kroner mer i diett enn andre yrkesreisene som bor på brakke. Likevel gjør måten diett beregnes på at sjåførene i realiteten kan bli taperne.
28.08.2023
Kan ikke overlate ansvaret for arbeidstiden til den ansatte - Lar dere ansatte bytte vakter seg imellom, jobbe lange dager for å ta fri senere eller ta unna arbeid på kveldstid eller i helgen? Det er arbeidsgiver som har ansvar for at regelverket blir fulgt.
25.08.2023
Arbeidsgiver kan ikke frata verneombudet vervet - Selv om arbeidsgiver har det overordnede ansvaret for et fullt forsvarlig arbeidsmiljø, kan arbeidsgiver ikke frata verneombudet vervet i kraft av styringsretten. Det ble klart da det tidligere verneombudet i IKEA vant fram i saken mot sin tidligere arbeidsgiver.
23.08.2023
Fortsatt noe uavklart om ekstra arbeidsgiveravgift - Den nye regelen om ekstra arbeidsgiveravgift mangler fortsatt avklaringer. Åtte måneder etter at regelen tro i kraft er det fortsatt uklarheter rundt behandlingen av refusjoner fra NAV.
21.08.2023
Når ansatte er for trøtte til å jobbe - Hvilke grenser kan du som arbeidsgiver sette for ansattes aktiviteter på fritiden, hvis du mener det går utover arbeidsprestasjonen?
18.08.2023
Mindre skatt på lengre firmaturer - Nye regler gjør at det blir mindre å betale for arbeidsgiver og arbeidstaker på firmaturer som er lengre enn to døgn.  Nå fjernes nemlig regelen som gjorde at skatteplikten fikk tilbakevirkende kraft ved utvidede turer.
16.08.2023
Mange bruker ledende og særlig uavhengig stilling feil - Ansatte med ledende eller særlig uavhengig stilling trenger ikke følge arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven, men mange misforstår bruken av slike stillinger.
16.08.2023
Diisocyanater – en farlig arbeidsmiljøfaktor for flere enn du tror - Innen 24. august må arbeidsgivere sørge for at alle medarbeidere som er eksponert for diisocyanater har lovpålagt opplæring. Kunnskap om sikker bruk av disse kjemiske stoffene er viktig for å hindre at arbeidstakere blir syke av jobben sin.
15.08.2023
10 mulige konsekvenser etter ekstremværet - Ekstremværet "Hans" har skapt mange utfordringer for berørte arbeidsgivere og ansatte, blant annet knyttet til kansellerte tjenestereiser og ødelagt utstyr. Her er 10 aktuelle konsekvenser.
09.08.2023
Rett til fri ved barnehage- og skolestart - Arbeidstakere har ingen lovfestet rett til fri når barna begynner på skolen eller i barnehagen.
03.08.2023
– Gi de ansatte litt rom etter ferien - Mange ansatte kommer tilbake fra ferie med lav energi, kort lunte, mangel på konsentrasjon og noen ganger også angst. Som leder er det viktig å gi folk litt rom til å komme godt igang igjen.
02.08.2023
Syk i ferien - ny ferie senere? - Ansatte som blir syke eller skadet i ferien kan ha rett på ny ferie senere. Men hvor syk må den ansatte være for å kunne kreve ferien på nytt?
01.08.2023
Mister sykepengeretten ved ferie utenfor EU - Mange vet at ansatte kan kreve ny ferie senere etter sykdom i ferien. Ikke alle er klar over at de må ha befunnet seg innenfor EU/EØS for at den utsatte ferien skal være betalt.
06.07.2023
Ny avtale om hjemmekontor i utlandet - En ny avtale som gjelder fra 1. juli 2023 åpner for at arbeidstakere kan jobbe mer fra hjemmekontor i utlandet.
03.07.2023
Dette bør arbeidsgivere ta tak i etter ferien - Følelsen av stolthet for arbeidsplassen og forståelsen av organisasjonens retning er på retur, viser undersøkelse. Her er noen konkrete tips for å snu denne negative utviklingen i tide og sørge for at motivasjonen opprettholdes.
29.06.2023
Ferie når man ikke jobber fullt - Hvordan håndterer man ferien for ansatte som er delvis sykemeldt eller av andre grunner ikke jobber fullt?
28.06.2023
Arbeidsgiver kan ikke kreve at ansatte svarer i ferien - Det kan være fristende å «bare» sende en sms eller e-post til en medarbeider i ferien, men husk at de ansatte har krav på helt fri i ferien sin og har ingen plikt til å svare på jobbrelaterte henvendelser fra deg.
Del siden: