Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

08.11.2023
Når kan egenmelding brukes? - Det er ingen ting våre kunder lurer mer på enn bruk av egenmeldinger. Her gir vi deg en oversikt over noen av de viktigste reglene.
08.11.2023
Ny inntektsmelding kan forenkle arbeidsgivers beregning av sykepenger - Regelverket for hvordan sykepenger skal beregnes er relativt komplisert, men en ny inntektsmelding kan gjøre det enklere for arbeidsgivere.
01.11.2023
7 ting arbeidsgiver ikke kan avtale seg bort fra - Selv om arbeidstaker og arbeidsgiver er enig, er det ikke gitt at man kan avtale egne ordninger. Her er 7 ting arbeidsgiver aldri kan avtale seg bort fra.
01.11.2023
Tre ting du bør vite om "halv skatt" før jul - Det nærmer seg en av årets feteste lønninger, men det er ikke snakk om halv skatt, slik mange tror.
01.11.2023
Ansattes ansvar å komme seg på jobb - Når snøvær fører til stengte veier og kaos, kan mange arbeidstakere få problemer med å komme seg på jobb. Det kan gi trekk i lønn.
25.10.2023
Endelig avklart om ekstra arbeidsgiveravgift ved refusjon av sykepenger - Snart ett år etter at den nye regelen om ekstra arbeidsgiveravgift trådte i kraft, er det nå endelig avklart hvordan arbeidsgivere skal behandle refusjoner fra NAV.
25.10.2023
Skatt på rimelig mat i kantina - Mange arbeidsgivere som sponser mat til de ansatte i kantina, gjør det på en måte som utløser skatt for de ansatte. Og hva skjer med kantineordningen når de ansatte jobber hjemmefra?
24.10.2023
Sykemelding når kona er syk - hva sier regelverket? - Saken om yrkessjåføren som ble sykemeldt da kona fikk hjerteinfarkt, setter fokus på en klassisk misforståelse om sykemelding. – Alle parter i arbeidslivet trenger mer kunnskap om hva en sykemelding faktisk er, sier Simployers rådgiver.
24.10.2023
Mange beregner feil skatt på julegaver - Mange arbeidsgivere bestiller i disse dager julegaver til ansatte, med god rabatt. Da er det viktig å vite at det er markedsprisen, og ikke det du betaler, som avgjør den skattemessige behandlingen for de ansatte.
18.10.2023
10 tips for oppfølging av sykemeldte - Gode rutiner for oppfølging av sykemeldte får den sykemeldte raskere tilbake i jobb. Dette bør du vite om oppfølging av sykemeldte.
18.10.2023
Kan ansatte spise boller på jobbreiser skattefritt? - Det er slett ikke uvanlig at norske arbeidstakere tar seg en bolle til lunsj eller som mellommåltid når de er på reise. Men, kan arbeidsgiver dekke dette skattefritt?
16.10.2023
Nå må du planlegge resten av ferien - Nå haster det å få kontroll på resten av de ansattes ferie. Dersom ansatte har ferie igjen før årsskiftet, kan de kreve å få ta den ut i år.
11.10.2023
Velg riktig fadder og få en vellykket onboarding - En fadder kan spille en viktig rolle når en ny medarbeider skal onboardes i virksomheten. Her får du rådene som hjelper deg med riktig valg av fadder.
11.10.2023
Ledere usikre i møte med økende psykisk uhelse - Stadig flere sykemeldinger skyldes psykiske lidelser. På arbeidsplassen står ledere som ikke vet hvordan de skal møte medarbeidere som sliter psykisk.
10.10.2023
Hva skjer når syke barn-dagene er brukt opp? - Samtidig som vi går inn i en ny sykdomsperiode, er det mange arbeidstakere som har brukt opp kvoten for å være hjemme med syke barn. Hva skjer da hvis barna blir syke?
04.10.2023
5 ting du bør vite om velferdspermisjoner - Velferdspermisjon er mer enn å bare gi medarbeidere fri til å flytte eller følge barn til skolen. En god velferdsordning i virksomheten kan nemlig forhindre unødig sykefravær og turnover. Her er fem ting du som arbeidsgiver bør vite.
04.10.2023
Tips til god preboarding av nye ansatte - Når en ny medarbeider har akseptert jobbtilbudet ditt, er tiden slett ikke inne for å lene seg tilbake og vente på første arbeidsdag. Da starter nemlig den viktige preboardingsfasen.
04.10.2023
Kan man bruke egenmelding rett etter sykemelding? - Mange misforstår reglene om når en arbeidstaker kan bruke egenmelding etter sykemelding. – Det enkle svaret er at egenmelding aldri kan brukes umiddelbart etter en sykemelding, sier Simployers rådgiver.
29.09.2023
Slik kan arbeidsgivere gjøre småbarnsforeldre til superhelter - Småbarnsforeldre trenger ekstra støtte og tilrettelegging fra arbeidsgiveren sin for å kunne yte sitt beste både på jobb og hjemme. - Ledere bør bruke handlingsrommet sitt for å bidra, sier Simployers rådgiver.
27.09.2023
Enkle tips for å øke trivselen på jobb - Trivsel er alfa og omega for at medarbeiderne dine skal lykkes på jobben. - Trives du ikke på jobb er det vanskeligere å prestere, enkelt og greit, sier Simployers rådgiver.
Del siden: