Slik blir du en mer effektiv sjef

For å sikre at du bruker tiden på det som skaper verdi i bedriften din, må du drepe tidstyvene.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule mandag 5. desember 2011

I en undersøkelse Infotjenester gjennomførte juni 2011 svarte 600 norske ledere at de i snitt brukte to av fem arbeidsdager til administrasjon og rutiner.
Her er 10 tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg på veien til mer effektiv ledelse:

1. Sett opp en dagsplan eller liste over gjøremål.

2. Vær selektiv med din møtedeltakelse - velg de viktigste møtene.

3. Mosjon og frisk luft gir deg energi og du blir i stand til å utføre mer på kortere tid.

4. Spis og arbeid samtidig - men bare når det er virkelig nødvendig.

5. Lag din egen prioritetsliste over hva du helst vil bruke tiden på, da er det enklere å si nei til det som ikke er svært aktuelt. Ikke ta på deg større og flere arbeidsoppgaver enn du med sikkerhet vet at du håndterer.

6. Hvis du har mye å gjøre, så ta det ubehagelige først. Da vil dine øvrige oppgaver gli lettere.

7. Gi deg selv tidsfrister til å bli ferdig med oppgaver du gruer deg til.

8. Bestem selv når du vil bli forstyrret. Ikke la telefonen dirigere deg døgnet rundt. Sørg for å ikke bli forstyrret når du har arbeid hvor du trenger arbeidsro. Møt en time tidligere på kontoret eller vær borte fra kontoret én dag for å kunne arbeide i ro og fred hjemme eller et annet sted hvor du ikke blir forstyrret.

9. Hver eneste dag må du stille deg spørsmålet: Er det bare jeg som klarer å utføre denne jobben? Hvis svaret er nei, bør du absolutt overlate jobben til noen andre. Bruk tid og krefter på å delegere. Lær å si nei! Sier du for mye ja, fører dette bare til at ingenting blir gjort skikkelig og til rett tid.

10. Når medarbeidere er for pågående med å be deg løse oppgaver uten først å ha tenkt seg om, gi dem et ark som inneholder fire spørsmål med plass for svar under hvert enkelt spørsmål: Hva er problemet? Hva er årsaken? Hvilke løsninger finnes? Hvilken løsning foreslår du? Hvis de ansatte i større grad har reflektert rundt en problemstilling før du involveres, vil det være lettere for deg å ta en avgjørelse.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: LinkedIn twitter