Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 16.03.2022
Avgiftssmell for virksomheter med mye hjemmekontorarbeid - I fjor kunne mange virksomheter nyte godt av lavere avgiftssatser i kommuner der ansatte jobbet fra hjemmekontor. Fra 2022 er denne muligheten borte.
today 16.03.2022
5 vanlige misforståelser om ferieavvikling! - Det nærmer seg tiden for å planlegge sommerferien! Her er fem vanlige misforståelser om reglene for ferieavvikling.
today 09.03.2022
Hva kjennetegner de beste frynsegodene? - Det er mange momenter som bør vurderes for å finne frem til hvilket frynsegode som er best for nettopp din virksomhet. Her omtaler vi 5 gode tiltak og ordninger!
today 09.03.2022
Viktig å vurdere bedriftens egenmeldingsordning - Mange virksomheter bruker mye tid på å avgjøre om ansatte har rett til å bruke egenmelding ved sykefravær eller ikke. Simployers rådgivere mener flere burde revurdert egenmeldingsordningen sin.
today 08.03.2022
Nå skal lønnsforskjeller mellom kvinner og menn rapporteres - Nå nærmer fristen seg for at alle virksomheter med mer enn 50 ansatte skal rapportere hvilken lønn de betaler til kvinner og menn i ulike stillingsgrupper.
today 01.03.2022
Nye permitteringsregler fra 1. mars - Fra 1. mars er det igjen blitt dyrere å permittere ansatte for arbeidsgivere. Nå må de betale lønn i 15 dager.
today 02.03.2022
Ansatte ønsker å gi bort lønn til Ukraina - Simployers rådgivere har de siste dagene mottatt henvendelser fra kunder om at arbeidstakerne ønsker å gi bort deler av sin lønn for å sende pengene til hjelpeorganisasjoner i Ukraina.
today 23.02.2022
Effektiv, men ensom – slik har vi det på hjemmekontorene våre - Gjenåpningen har ikke ført til en folkevandring tilbake på kontoret. Fortsatt jobber hver tredje arbeidstaker på hjemmekontor, viser en ny undersøkelse.
today 23.02.2022
Må ikke åpne pensjonsordning på grunn av nye regler - De nye pensjonsreglene som gir ansatte rett til pensjon fra første dag og første krone, krever ikke at virksomheter som ikke fyller minstekravet åpner en pensjonsordning.
today 23.02.2022
Arbeidstakere kan ikke kreve hjemmekontor i utlandet - Ønsker ansatte å ta med seg PC-en og jobbe i utlandet noen uker? Det er ikke opp til den ansatte – og kan gi store utfordringer for begge parter.
today 23.02.2022
Slik reduserer du turnover ved å øke engasjementet - Sanntidsmåling av engasjement i organisasjoner og teams skaper bedre arbeidsmiljø
today 16.02.2022
Kan kreve at koronasmittede møter på jobb - Gjennom pandemien har terskelen for å være hjemme med sykepenger vært veldig lav. Nå er det slutt på krav om karantene og isolasjon og det er sunn fornuft som råder. Vi er derfor tilbake til normale regler, hvor den ansatte i utgangspunktet må være reelt syk for å kunne kreve sykepenger.
today 16.02.2022
Bruker dere et godkjent dekkhotell til firmaets biler? - Fra i sommer blir det ulovlig å bruke firmaer som ikke er godkjent til bilpleie, hjulskift og hjullagring.
today 16.02.2022
Gjør det vanskeligere å bruke bil og fly på jobbreiser - Statens reiseregulativ krever nå at alle ansatte som skal på jobbreise må vurdere om reisen er nødvendig. De som reiser må bruke mest miljøvennlige alternativ og vurdere samkjøring.
today 09.02.2022
Enighet om nye reiseavtaler – kilometergodtgjørelsen på samme nivå som i 2013 - De fleste ansatte i Norge får dekket utgifter på reise etter statens satser. Etter mye fram og tilbake de siste årene, har partene nå kommet til enighet.
today 09.02.2022
Derfor sviktet onboarding under pandemien - En ny rapport fra HR Norge viser at mange selskaper har sviktet når de har tatt imot nyansatte under pandemien.
today 03.02.2022
Slutt på sykepenger ved karantene - Fra 2. februar blir ingen lenger pålagt karantene av helsemyndighetene. Dermed faller også retten til sykepenger ved karantene bort.
today 02.02.2022
Når ansatte får kjøpe brukt datautstyr eller mobil fra jobben - Mange arbeidsgivere lar ansatte kjøpe ut brukt datautstyr og mobiltelefoner. Da må man vurdere skatt, moms og regnskapsføring, noe som ikke alltid er like lett.
today 09.02.2022
OL i arbeidstiden - greit eller ikke? - Du bør tenke deg om før du nekter de ansatte å se på OL på jobben, mener Simployers HR- og ledelsesrådgiver.
today 25.02.2022
Dette må du vite om egenmelding - Når kan en ansatt bruke egenmelding ved sin egen eller barns sykdom, og når må de til legen? Her er 10 ting du bør vite.
Del siden: