Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 20.10.2021
Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag - Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
today 13.10.2021
Nytt regelverk åpner for «fri» gradering av foreldrepenger - Med nytt regelverk for foreldrepenger kan ansatte i praksis gradere foreldrepengene som de ønsker. Det stiller store krav til at arbeidsgiver holder oversikt.
today 13.10.2021
Nå må virksomhetene kartlegge lønnsforskjeller - Neste år må de fleste virksomheter rapportere lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt bruken av ufrivillig deltid. Kartleggingen må gjøres nå.
today 12.10.2021
Test deg selv: Har du kontroll på reglene for bruk av hjemmekontor? - Mange virksomheter har innført eller vurderer å innføre mer fleksible løsninger for sine ansatte. Da dukker det raskt opp mange problemstillinger som arbeidsgivere må ta stilling til. Ta quizen og sjekk om du klarer 9 rette!
today 29.09.2021
Forlenger sykepengereglene ut oktober - Selv om landet er åpnet opp, forlenger regjeringen de fleste koronareglene for sykepenger og omsorgspenger foreløpig ut oktober.
today 28.09.2021
Nye regler for fleksibelt uttak av foreldrepenger - Samtidig som den såkalte «fedrekvotefellen» blir fjernet 1. oktober, blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt. Men husk at arbeidsgiver også har noe å si!
today 28.09.2021
Juristens råd for utforming av hjemmekontor-avtale - Har din virksomhet åpnet opp for at ansatte kan ha noen dager med hjemmekontor i uka? Da må det inngås egne avtaler om hjemmekontor. – Tenk gjennom hva du har med i avtalen, er rådet fra Simployers rådgiver.
today 22.09.2021
De vanskelige pendlerreglene - Det er nok ikke bare politikerne som sliter med å forstå pendlerreglene. I mange bransjer er vurderingene rundt pendling vanskelige, fordi man har uregelmessige arbeidsoppdrag, flere arbeidssteder og gjerne yrkesreiser inne i et pendleropphold.
today 22.09.2021
Skal jeg ta møtet fysisk eller digitalt? - - Valget om et fysisk eller digitalt møte er viktigere enn du kanskje tror, sier lederutvikler Stein D. Wesenberg. Noen møter egner seg rett og slett ikke for digital gjennomføring.
today 22.09.2021
– På tide å innføre gradert egenmelding - Ansatte som jobber litt mens de bruker egenmelding, mister retten til sykepenger. Nå mener Simployers rådgivere det er på tide å endre regelverket.
today 22.09.2021
Slik tiltrekker du deg de beste kandidatene! - Stillingsmarkedet koker akkurat nå, og mange virksomheter er på jakt etter de beste hodene. Hvordan skal akkurat du skille deg ut?
today 15.09.2021
Ny regjering varsler endringer i arbeidsmiljøloven - Retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering, varsler Arbeiderpartiet.
today 14.09.2021
Skattereglene favoriserer pendlere som reiser med fly - Pendlere som reiser med fly, slipper å forholde seg til den skattefrie grensen som andre pendlere må forholde seg. – En pussig bestemmelse som neppe fremmer miljøvennlig transport, mener Simployers skatteekspert.
today 14.09.2021
Frivillig hjemmekontor gir skatt på bredbånd og mobil - Når hjemmekontoret ikke lenger er begrunnet i smittefare eller opprettholdelse av driften, skal ansatte trekkes skatt når de får dekket privat internett eller mobiltelefon.
today 13.09.2021
Simployer kjøper svenske Edge HR - Simployer Group kjøper Edge HR, og utvider dermed sitt tjenestespekter innen HR-programvare og kunnskapstjenester i Norden.
today 08.09.2021
Husker du fortsatt reisereglene? - Etter halvannet år hvor mange har reist mindre i jobben enn vanlig, er det mange som nå reiser litt igjen. I denne lille quizen kan du teste om du kan regelverket godt nok.
today 08.09.2021
Slik blir permitteringsreglene 1. oktober - hvis de ikke forlenges - 1. oktober går de midlertidige reglene som er innført under koronapandemien etter planen ut. Her er oversikten over hvordan regelverket da blir, hvis politikerne ikke vedtar å forlenge ordningen.
today 08.09.2021
Foreldrene må betale når barna er i karantene - Om noen uker kan det være slutt på at foreldre kan bruke syke barn-dager når skolen er stengt eller barnet blir satt i karantene uten å være syk.
today 01.09.2021
Disse koronareglene gjelder ut september - De spesielle sykefraværsreglene som er innført under koronapandemien gjelder i utgangspunktet bare ut september. Hvis de ikke blir forlenget, er vi tilbake til normale regler fra 1. oktober.
today 01.09.2021
Kan du spørre om ansatte er vaksinert? - Mange arbeidsgivere lurer på om de kan kartlegge hvilke ansatte som er vaksinert. Svaret er at det skal mye til før det er greit.
Del siden: