Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 23.02.2022
Slik reduserer du turnover ved å øke engasjementet - Sanntidsmåling av engasjement i organisasjoner og teams skaper bedre arbeidsmiljø
today 23.02.2022
Arbeidstakere kan ikke kreve hjemmekontor i utlandet - Ønsker ansatte å ta med seg PC-en og jobbe i utlandet noen uker? Det er ikke opp til den ansatte – og kan gi store utfordringer for begge parter.
today 23.02.2022
Må ikke åpne pensjonsordning på grunn av nye regler - De nye pensjonsreglene som gir ansatte rett til pensjon fra første dag og første krone, krever ikke at virksomheter som ikke fyller minstekravet åpner en pensjonsordning.
today 23.02.2022
Effektiv, men ensom – slik har vi det på hjemmekontorene våre - Gjenåpningen har ikke ført til en folkevandring tilbake på kontoret. Fortsatt jobber hver tredje arbeidstaker på hjemmekontor, viser en ny undersøkelse.
today 16.02.2022
Gjør det vanskeligere å bruke bil og fly på jobbreiser - Statens reiseregulativ krever nå at alle ansatte som skal på jobbreise må vurdere om reisen er nødvendig. De som reiser må bruke mest miljøvennlige alternativ og vurdere samkjøring.
today 16.02.2022
Bruker dere et godkjent dekkhotell til firmaets biler? - Fra i sommer blir det ulovlig å bruke firmaer som ikke er godkjent til bilpleie, hjulskift og hjullagring.
today 16.02.2022
Kan kreve at koronasmittede møter på jobb - Gjennom pandemien har terskelen for å være hjemme med sykepenger vært veldig lav. Nå er det slutt på krav om karantene og isolasjon og det er sunn fornuft som råder. Vi er derfor tilbake til normale regler, hvor den ansatte i utgangspunktet må være reelt syk for å kunne kreve sykepenger.
today 09.02.2022
Derfor sviktet onboarding under pandemien - En ny rapport fra HR Norge viser at mange selskaper har sviktet når de har tatt imot nyansatte under pandemien.
today 09.02.2022
Enighet om nye reiseavtaler – kilometergodtgjørelsen på samme nivå som i 2013 - De fleste ansatte i Norge får dekket utgifter på reise etter statens satser. Etter mye fram og tilbake de siste årene, har partene nå kommet til enighet.
today 09.02.2022
OL i arbeidstiden - greit eller ikke? - Du bør tenke deg om før du nekter de ansatte å se på OL på jobben, mener Simployers HR- og ledelsesrådgiver.
today 03.02.2022
Slutt på sykepenger ved karantene - Fra 2. februar blir ingen lenger pålagt karantene av helsemyndighetene. Dermed faller også retten til sykepenger ved karantene bort.
today 02.02.2022
Når ansatte får kjøpe brukt datautstyr eller mobil fra jobben - Mange arbeidsgivere lar ansatte kjøpe ut brukt datautstyr og mobiltelefoner. Da må man vurdere skatt, moms og regnskapsføring, noe som ikke alltid er like lett.
today 02.02.2022
Nå tipser vi mer enn før - Aldri så galt at det ikke er godt for noe: Over 16 000 flere fikk tips i fjor, og 32 millioner kroner ekstra ble innberettet til skattemyndighetene.
today 02.02.2022
Hva sier beredskapsplanen din om høyt sykefravær? - Risikoen for høyt sykefravær er økende med reduserte smitteverntiltak fra myndighetene. Da er det viktig å gå gjennom beredskapsplanene.
today 02.02.2022
Arbeidstakere kan ikke lenger kreve å få jobbe hjemme - Nå skal det mye til for at ansatte skal kunne kreve å jobbe hjemmefra.
today 26.01.2022
Advarer mot å oppbevare lønnsbilag for lenge - Arbeidsgivere bryter ikke bare loven når de sletter eller makulerer lønnsbilag for tidlig. Å oppbevare bilagene for lenge kan være brudd på personopplysningsloven.
today 26.01.2022
Flere får dekket internett og mobil av jobben - Flere arbeidsgivere dekker nå ansattes kostnader til mobil og internett, viser ferske tall Simployer har hentet inn. Samtidig tyder tallene på at flere gir slike kostnader som gave, for at de ansatte skal spare skatt.
today 26.01.2022
Endelig endringer i hjemmekontorforskriften? - Arbeidet med ny hjemmekontorforskrift ble i høst lagt bort, da behovet for pålagt hjemmekontor ble mindre. Nå tas det opp igjen, og et av diskusjonstemaene er hvilke arbeidstidsregler som skal gjelde på hjemmekontoret.
today 26.01.2022
Regjeringen har gitt arbeidslivet en kvart milliard kroner i ekstraregning - I begynnelsen av pandemien fikk arbeidsgiver dekket koronarelatert sykefravær fra dag 4. Den sittende regjeringen endret dette til dag 6, noe som har kostet arbeidslivet 225 millioner kroner ekstra så langt i år.
today 19.01.2022
Derfor bør du ha en god belønningsstrategi - Dårlig og liten oversikt over lønn og andre goder som gis til ansatte kan gjøre at virksomheten taper kampen om (de beste) arbeidstakerne.
Del siden: