REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Viderefører permitteringsendringene

Regjeringen viderefører endringene i permitteringsregelverket som ble innført i fjor. Det framgår av Revidert nasjonalbudsjett som ble presentert av finansminister Sigbjørn Johnsen i formiddag.
tirsdag 11. mai 2010
Lesetid: 1 Minutt

Fra 1. februar 2009 ble den maksimale dagpengeperioden ved permitteringer utvidet fra 30 til 52 uker. Fra 1. april ble antall lønnspliktdager for arbeidsgivere redusert fra 10 til 5 dager og fra 1. juli i fjor fikk flere permitterte videre rett til dagpenger ved at kravet om permitteringsgrad ble redusert fra 50 til 40 prosent.

Skulle vurderes
I Statsbudsjettet 2010, som ble lagt fram 13. oktober i fjor, ble det varslet at disse endringene i permitteringsregelverket skulle vurderes i det reviderte nasjonalbudsjettet, blant annet i lys av den aktuelle konjunktursituasjonen.

Blir videreført
- Selv om den samlede arbeidsledigheten nå ser ut til å flate ut på et lavere nivå enn tidligere lagt til grunn, har etterspørselssvikten rammet ulikt i ulike bransjer. Flere sektorer vil fortsatt ha et betydelig behov for å benytte seg av permitteringer, heter det i det reviderte nasjonalbudsjettet. Regjeringen har derfor valgt å videreføre endringene i permitteringsregelverket fra i fjor også i 2010.

- Sikrer arbeidsplasser
- Et fleksibelt permitteringsregelkverk kan redusere faren for at levedyktige bedrifter går over ende som følge av kortsiktig svekket etterspørsel. Ordningen kan også bidra til at en unngår at ansatte mister en jobb de med relativt stor sannsynlighet vil kunne fortsette i når konjunkturene bedres. Regelverket ivaretar derfor de ansattes jobbsikkerhet og inntektssikring, mener regjeringen.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: