Utvider muligheten til å permittere igjen

Regjeringen foreslår at det fra 1. november blir mulig å permittere ansatte i 52 uker.
torsdag 13. august 2020
Lesetid: 1 Minutt

Mange arbeidstakere har vært permittert i perioden etter at Norge ble rammet av koronapandemien for fullt i mars.  

Til tross for at de nå ser lyspunkter i økonomien, varsler regjeringen at de vil utvide arbeidsgiveres rett til å permittere fra 26 til 52 uker fra 1. november.

– Vi varslet før sommeren at vi ville følge situasjonen i arbeidsmarkedet nøye, og komme tilbake i august med en vurdering av behovet for å utvide permitteringsperioden ytterligere, skriver arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

For næringslivet vil utvidelsen av permitteringsperioden gjøre koronasituasjonen mer håndterbar, heter det i pressemelding.

Ny arbeidsgiverperiode

Samtidig varsler regjeringen at det vil bli en ny arbeidsgiverperiode II på 5 dager for permitteringer som har vart i 30 uker eller mer pr. 1. januar 2021.

– Dette må ikke bli et hinder for at folk kommer tilbake i jobb. Vi er opptatt av at arbeidsgivere reelt sett må vurdere om de skal beholde folk permittert eller om arbeidskraften skal gjøres disponibel for andre, sier statsminister Erna Solberg til VG.

Tilbake til normalt neste sommer

­Samtidig varsler regjeringen at utvidelsen av muligheten til å permittere er midlertidig, og at vi skal tilbake til normalen neste sommer.

– Regjeringen legger til grunn at disse endringene er knyttet til den ekstraordinære situasjonen norsk økonomi nå opplever, og at behovet for utvidet permitteringsperiode er midlertidig. Det legges derfor til grunn at maksimal periode med fritak for lønnsplikt og dagpenger under permittering igjen blir 26 uker for permitteringer som iverksettes etter 30. juni 2021, dersom forholdene ligger til rette for det.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: