Ingen utsettelse på arbeidsgiveravgift for 4. termin

Finansdepartementet bekrefter at det ikke blir noen utsettelse på betalingsfristen for arbeidsgiveravgift for 4. termin. Det betyr at den forfaller før 3. termin.
tirsdag 8. september 2020
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Ekspert. Les mer om Ekspert her.

Mange har spurt Simployer om det blir utsettelse på betalingsfristen for 4. termin for arbeidsgiveravgiften.

– Finansdepartementet har bekreftet til oss at denne fristen ikke blir utsatt. Betalingsfristen for 4. termin er derfor 15. september, som tilsvarer ordinær frist, sier Simployers økonomirådgiver Øivind Elvestad.

I 2020 er derfor betalingsfristen for 4. termin før betalingsfristen for 3. termin.

Kan søke utsettelse på vanlig måte

Dette betyr at man må søke om utsettelse på vanlig måte, hvis man har betalingsproblemer knyttet til arbeidsgiveravgift. Skattetrekket er de ansattes penger og kan ikke søkes om utsettelse for.

- Husk at en betalingsutsettelse innebærer at skattemyndighetene kan gjennomføre motregning i eventuelle utbetalinger du får i perioden og at forsinkelsesrente vil løpe i utsettelsesperioden. Forsinkelsesrenten er satt ned til 6 prosent fra 10. juni til 31. desember 2020, sier Elvestad.

 

Betalingsfristen for 3. termin er utsatt fra 15.7. til 15.10.

Betalingsfristen for 4. termin er ikke utsatt og fristen er 15.9.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: