Dette er fremtidens ledelse

En britisk tenketank mener å ha funnet oppskriften på hvordan bedriften din kan overleve tøffe tider. Ta testen på om du er en leder for fremtiden her.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule mandag 14. november 2011

Sammen med et av verdens største reklamebyråer, JWT, har den britiske tenketanken Volans i høst lansert rapporten «The Future Quotient» hvor de konkluderer med at det er tid for en endring i måten å tilpasse seg morgendagens utfordringer på.

- I vanskelige tider er ofte den fremtidsrettede tenkingen det første som rammes. Når usikkerheten øker, fokuserer de fleste bedrifter på det som har fungert. Og prøver å gjøre mer av det, bare raskere. Akkurat som utrente personer, blir de kortpustede. Og da skjønner man hvor det bærer, skriver styreleder John Elkington i Volans i en kronikk i den britiske avisen The Guardian.
Volans og JWT mener bedrifter og ledere som vil lykkes i fremtiden, må se bredere, dykke dypere inn i utfordringene som oppstår og handle over vesentlig lengre tidsrammer.

For et par år siden kom tenketanken med rapporten «The Phoenix Economy» der de hevdet at vi ikke bare var inne i en stor resesjon, men en begynnelse av en ny æra av kreativ tilintetgjørelse.

- Historien forteller oss at når slike perioder inntreffer, vil de som er dårlig forberedt og har lite vilje til å tilpasse seg, gå til grunne. Den siste utviklingen i EU og USA antyder at disse regionene er nettopp dårlig forberedte. Og at de lever i fornektelse. Så hvor finner vi da lederne som har en vilje til å tenke helt nytt? spør John Elkington.

Med det spørsmålet som utgangspunkt utarbeidet tenketanken «The Future Quotient (FQ)», et middel for å identifisere de bedriftene og lederne som klarer å tenke langsiktig og samtidig tilpasse seg endringer i markedene. Akkurat som IQ og EQ har også tenketanken utarbeidet en test der du kan måle din egen FQ. Ta betaversjonen av testen ved å svare på bare ni spørsmål her.

- Virkelig gode ledere vil motivere og overbevise oss om å strekke oss videre, dypere, høyere og lengre. Fokuset på FQ vil neppe gi noen umiddelbare mirakler, men håpet vårt er at de som bruker verktøyet vil oppdage at de deltar i tenketog og diskusjoner som kanskje ikke ellers ville oppstått, men som bedre kan forberede dem på hva som er i vente, skriver John Elkington.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: LinkedIn twitter