Ansattes ansvar å komme seg tilbake fra ferie

Med kaos på europeiske flyplasser og flystreik i Norge kan mange arbeidstakere få problemer med å komme seg tilbake på jobb etter ferien. Det kan gi trekk i lønn.
Knut Arild Vold, Journalist
schedule tirsdag 21. juni 2022
Lesetid: 2 Minutter
KAOS: Arbeidstakere har selv ansvar for å komme på jobb i tide, selv om streik og flyplasskaos kan gjøre det vanskelig.

I disse dager er bekymringen kanskje størst for om man kommer seg til utlandet på den etterlengtede ferien. Samtidig er det viktig å tenke litt på hvordan man skal komme seg hjem igjen, med kaos på mange flyplasser og kansellerte fly på grunn av streik.

Det kan føre til at mange arbeidsgivere får problemer, enten det handler om butikker som mangler ansatte etter ferien, bilmekanikere som ikke er til stede når bilene kommer inn på verkstedet eller skiftarbeideren som ikke er på plass. 

Arbeidstakerens eget ansvar

Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Camilla Schie-Veslum sier utgangspunktet er at arbeidstakeren selv må sørge for å være på jobb til riktig tid.

– Arbeidsgiver må kunne forvente at arbeidstakerne følger med og planlegger for varslede problemer som kan gjøre det vanskelig å komme til jobb i tide. Når det kommer ekstraordinære situasjoner, som en flystreik eller store problemer på flyplassen, så må arbeidsgiver likevel akseptere at en del arbeidstakere ikke klarer å komme på jobb til tiden, sier Schie-Veslum.

Må ikke betale lønn

Det er imidlertid arbeidstaker som bærer den økonomiske risikoen for å komme på jobb i tide.

– Når arbeidstakeren kommer for sent på jobb, er ikke arbeidsgiver rettslig forpliktet til å betale lønn for tiden vedkommende ikke er til stede. Det gjelder også selv om det legges til grunn at arbeidstakeren uforskyldt kommer for sent, sier Schie-Veslum.

Hun understreker at det er mulig å avtale at arbeidstakeren kompenserer for fraværet ved å jobbe inn fraværet på et annet tidspunkt eller tar ut litt mer ferie, dersom de har ferie til gode.

Ikke naturlig å bruke advarsel

Simployers arbeidsrettsjurist sier det ikke vil være å se på som et brudd på arbeidsavtalen å komme for sent på grunn av forhold utenfor arbeidstakerens kontroll.

– Det vil være ytterst sjelden at det er naturlig å gi en advarsel til arbeidstakere som kommer for sent på jobb av slike grunner. Det måtte være i svært sjeldne tilfeller hvor man for eksempel mistenker at arbeidstakeren misbruker situasjonen for bevisst å komme for sent på jobb, eller hvor arbeidstakeren gjentatte ganger kommer for sent på grunn av dårlig planlegging, sier Camilla Schie-Veslum i Simployer.

Får alle ansatte god og riktig informasjon samtidig? 

Med en personalhåndbok fra Simployer, sikrer du felles oversikt over rettigheter, plikter og velferdsordninger i virksomheten. Les mer om personalhåndbok fra Simployer her

Del siden: