Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 02.10.2014
Budsjettfellene du ikke må gå i - Oktober er tid for budsjettering. Mange bedrifter legger for lite arbeid i budsjettet.
today 23.09.2014
- Flere midlertidig ansatte uansett - Få dager før høringsfristen går ut, varsler arbeidsministeren at det uansett blir endringer i adgangen til å ansette midlertidig.
today 22.09.2014
Oppfølging av sykmeldte - Hvert år hjelper Berit Stokstad mange bedrifter med å kutte sykefraværet. I dette foredraget fra Den store Lønn- & Personaldagen får du vite hvordan du best følger opp syke arbeidstakere (ca. 40 minutter video)
today 21.09.2014
Slik forbereder du deg på a-ordningen - Hva må alle som jobber med lønn være forberedt på før a-ordningen trer i kraft neste år? Her kan du se Øivind Elvestad sitt populære foredrag fra Den store Lønn- & Personaldagen (ca. 40 minutter video).
today 09.09.2014
Ny støtteordning for å kutte sykefraværet - Fra 1. september kan IA-bedrifter søke støtte til kurs for å redusere sykefraværet, gjennom et nytt forebyggings- og tilretteleggingstilskudd.
today 08.09.2014
Kan man si opp ansatte som ikke fungerer? - Er det en myte eller en realitet at det nærmest er umulig å si opp arbeidstakere som ikke gjør jobben sin i Norge?
today 08.09.2014
Telefon og internett dekket av jobben - Dekker arbeidsgiver mobiltelefon eller privat internettabonnement for sine ansatte? I denne videoen får du en rask oversikt over regelverket.
today 05.09.2014
Få krever ny ferie etter sykdom - Bedrifter Infotjenester har snakket med har merket lite til at det har blitt lettere for arbeidstakere å kreve ny ferie etter sykdom.
today 25.08.2014
Sykmelding etter kosmetiske inngrep? - Kan en ansatt levere sykmelding etter å ha forstørret brystene sine eller laseroperert øynene?
today 25.08.2014
Nå kan du skanne og kaste reisekvitteringene - En regelendring i sommer gjør at arbeidstakere kan levere bilagene sine elektronisk til arbeidsgiver. Dermed blir det tillatt å ta bilde av bilaget med mobilen og kaste det.
today 24.08.2014
Nytt utvalg skal vurdere arbeidstidsbestemmelsene - Regjeringen nøyer seg ikke med endringene i arbeidstidsbestemmelsene som er sendt ut på høring. Nå skal et nyutnevnt utvalg se nærmere på hele arbeidstidsordningen.
today 19.08.2014
Fri fra jobben når skolen er i streik? - Mange arbeidstakere med små barn har havnet i en vanskelig situasjon når skolen er stengt på grunn av streik. Hvilke rettigheter har man?
today 13.08.2014
Ny ferie etter sykdom kan bli dyrt - De fleste har fått med seg at arbeidstakere fra i sommer kan kreve ny ferie senere etter bare én dags sykdom. Ikke alle er klar over at de kan bli trukket i lønn for sykdomsperioden.
today 29.06.2014
Hvilke konsekvenser har ny IA-avtale for deg som leder? - Fra 1. juli er det nye regler for hvordan du som leder skal følge opp syke ansatte. Det nye regelverket gjelder uavhengig av om du arbeider i en IA-bedrift eller ikke.
today 27.06.2014
- Mindre informasjon gir bedre beslutninger - Hva skal til for å ta bedre beslutninger i hverdagen og på jobben? Mindre informasjon og bedre beslutningsprosesser, er svaret fra eksperten.
today 26.06.2014
Husk reglene for sommervikarer! - Mange bedrifter bryter reglene for arbeidstid og overtid for sommervikarer, ifølge LOs sommerpatrulje. Her får du en oppfriskning av regelverket.
today 16.06.2014
Skatt for ungdom med sommerjobb - Ungdom med sommerjobb får som hovedregel utbetalt feriepengene når de slutter. Dersom de har frikort og overskrider beløpsgrensen skal det trekkes skatt av alt som betales ut over denne grensen, også feriepenger.
today 16.06.2014
Slik er fremtidens HR - - HR- og personalavdelingene får ikke nødvendig innflytelse, fordi de ikke snakker toppledelsens språk. Det hevder en av Europas fremste eksperter på området. Her er hans tre gode råd for moderne personalledelse.
today 11.06.2014
Foreslår omfattende endringer i arbeidsmiljøloven - Regjeringen vil gjøre det lettere å ansette arbeidstakere midlertidig, øke muligheten til å jobbe overtid og la ansatte stå lenger i jobb. Her gir vi deg en oversikt over hovedpunktene i det omfattende endringsforslaget.
today 02.06.2014
Lønner det seg egentlig med firmabil? - Vi har sett nærmere på hvordan firmabil slår ut på lønnsslippen.
Del siden: LinkedIn twitter