Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 25.08.2014
Nå kan du skanne og kaste reisekvitteringene - En regelendring i sommer gjør at arbeidstakere kan levere bilagene sine elektronisk til arbeidsgiver. Dermed blir det tillatt å ta bilde av bilaget med mobilen og kaste det.
today 24.08.2014
Nytt utvalg skal vurdere arbeidstidsbestemmelsene - Regjeringen nøyer seg ikke med endringene i arbeidstidsbestemmelsene som er sendt ut på høring. Nå skal et nyutnevnt utvalg se nærmere på hele arbeidstidsordningen.
today 13.08.2014
Ny ferie etter sykdom kan bli dyrt - De fleste har fått med seg at arbeidstakere fra i sommer kan kreve ny ferie senere etter bare én dags sykdom. Ikke alle er klar over at de kan bli trukket i lønn for sykdomsperioden.
today 29.06.2014
Hvilke konsekvenser har ny IA-avtale for deg som leder? - Fra 1. juli er det nye regler for hvordan du som leder skal følge opp syke ansatte. Det nye regelverket gjelder uavhengig av om du arbeider i en IA-bedrift eller ikke.
today 27.06.2014
- Mindre informasjon gir bedre beslutninger - Hva skal til for å ta bedre beslutninger i hverdagen og på jobben? Mindre informasjon og bedre beslutningsprosesser, er svaret fra eksperten.
today 26.06.2014
Husk reglene for sommervikarer! - Mange bedrifter bryter reglene for arbeidstid og overtid for sommervikarer, ifølge LOs sommerpatrulje. Her får du en oppfriskning av regelverket.
today 16.06.2014
Skatt for ungdom med sommerjobb - Ungdom med sommerjobb får som hovedregel utbetalt feriepengene når de slutter. Dersom de har frikort og overskrider beløpsgrensen skal det trekkes skatt av alt som betales ut over denne grensen, også feriepenger.
today 16.06.2014
Slik er fremtidens HR - - HR- og personalavdelingene får ikke nødvendig innflytelse, fordi de ikke snakker toppledelsens språk. Det hevder en av Europas fremste eksperter på området. Her er hans tre gode råd for moderne personalledelse.
today 11.06.2014
Foreslår omfattende endringer i arbeidsmiljøloven - Regjeringen vil gjøre det lettere å ansette arbeidstakere midlertidig, øke muligheten til å jobbe overtid og la ansatte stå lenger i jobb. Her gir vi deg en oversikt over hovedpunktene i det omfattende endringsforslaget.
today 02.06.2014
Lønner det seg egentlig med firmabil? - Vi har sett nærmere på hvordan firmabil slår ut på lønnsslippen.
today 30.05.2014
Hva skal til for å slippe å betale overtid? - Bruk av «særlig uavhengig stilling» handler vel så mye om at arbeidsgivere vil slippe å betale overtid, som at stillingene er fleksible og ansvarsfulle, ifølge en ny rapport. Hva skal egentlig til for at en stilling er særlig uavhengig?
today 20.05.2014
Nytt grunnbeløp fastsatt - Grunnbeløpet, G, har blitt oppjustert med 3,67 prosent. Det har regjeringen og organisasjonene blitt enige om.
today 19.05.2014
Arbeidstilsynet med storstilt kontrollaksjon - Arbeidstilsynet kontrollerte nylig 734 virksomheter over hele landet, og i noen bransjer manglet halvparten av bedriftene systemer for å lære av feil. Her er noen tips for å få kontroll på bedriftens avvikshåndtering.
today 16.05.2014
Krever overtidsbetalt for å amme - Mange har misforstått regelverket som gir arbeidstakere rett til lønnet ammefri. Sjekk noen av de merkelige misforståelsene her.
today 14.05.2014
Nyhetene i revidert nasjonalbudsjett - Regjeringen setter i gang forsøk hvor personer med lange sykmeldinger skal vurderes av ny lege, og endrer mva-reglene for utleie av fast eiendom.
today 05.05.2014
Har din bedrift en strategi for eldre arbeidstakere? - Vi har spurt norske ledere hva de tenker om at ansatte kan få mulighet til å stå i jobb til de er 75 år. Svaret vil nok overraske mange.
today 04.05.2014
8 viktige ferieregler - Gir du oss 4 minutter, får du i denne videoen svaret på 8 viktige spørsmål om ferie og reglene rundt ferieavvikling.
today 02.05.2014
Hvor ofte må ansatte si fra at de er syke? - Hvor ofte kan bedriften kreve at en ansatt ringer inn og forteller at han fortsatt er syk, når sykdommen varer over flere dager?
today 02.05.2014
Ikke alle kan kreve lønnsøkning - Mange arbeidstakere tror de har krav på lønnsøkning hvert år. Det er ikke riktig, heller ikke selv om de er medlem av en fagforening som har forhandlet seg til høyere lønn.
today 22.04.2014
Flere ønsker IA-avtale - Mange bedrifter som ikke har skrevet under på IA-avtalen, vurderer nå å gjøre det. Nesten hver fjerde leder som ikke er i en IA-bedrift i dag, vurderer nå å gå inn i avtalen.
Del siden: