Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 02.06.2014
Lønner det seg egentlig med firmabil? - Vi har sett nærmere på hvordan firmabil slår ut på lønnsslippen.
today 30.05.2014
Hva skal til for å slippe å betale overtid? - Bruk av «særlig uavhengig stilling» handler vel så mye om at arbeidsgivere vil slippe å betale overtid, som at stillingene er fleksible og ansvarsfulle, ifølge en ny rapport. Hva skal egentlig til for at en stilling er særlig uavhengig?
today 20.05.2014
Nytt grunnbeløp fastsatt - Grunnbeløpet, G, har blitt oppjustert med 3,67 prosent. Det har regjeringen og organisasjonene blitt enige om.
today 19.05.2014
Arbeidstilsynet med storstilt kontrollaksjon - Arbeidstilsynet kontrollerte nylig 734 virksomheter over hele landet, og i noen bransjer manglet halvparten av bedriftene systemer for å lære av feil. Her er noen tips for å få kontroll på bedriftens avvikshåndtering.
today 16.05.2014
Krever overtidsbetalt for å amme - Mange har misforstått regelverket som gir arbeidstakere rett til lønnet ammefri. Sjekk noen av de merkelige misforståelsene her.
today 14.05.2014
Nyhetene i revidert nasjonalbudsjett - Regjeringen setter i gang forsøk hvor personer med lange sykmeldinger skal vurderes av ny lege, og endrer mva-reglene for utleie av fast eiendom.
today 05.05.2014
Har din bedrift en strategi for eldre arbeidstakere? - Vi har spurt norske ledere hva de tenker om at ansatte kan få mulighet til å stå i jobb til de er 75 år. Svaret vil nok overraske mange.
today 04.05.2014
8 viktige ferieregler - Gir du oss 4 minutter, får du i denne videoen svaret på 8 viktige spørsmål om ferie og reglene rundt ferieavvikling.
today 02.05.2014
Hvor ofte må ansatte si fra at de er syke? - Hvor ofte kan bedriften kreve at en ansatt ringer inn og forteller at han fortsatt er syk, når sykdommen varer over flere dager?
today 02.05.2014
Ikke alle kan kreve lønnsøkning - Mange arbeidstakere tror de har krav på lønnsøkning hvert år. Det er ikke riktig, heller ikke selv om de er medlem av en fagforening som har forhandlet seg til høyere lønn.
today 22.04.2014
Flere ønsker IA-avtale - Mange bedrifter som ikke har skrevet under på IA-avtalen, vurderer nå å gjøre det. Nesten hver fjerde leder som ikke er i en IA-bedrift i dag, vurderer nå å gå inn i avtalen.
today 22.04.2014
Slik håndterer du konflikter på jobben - I arbeidslivet må man jobbe sammen med alle typer mennesker, også folk man kommer dårlig overens med. Her er 5 tips til hvordan du håndterer konflikter på jobben.
today 16.04.2014
Mye å spare på elektrisk firmabil - Velger du elbil som firmabil, kan du få et råskinn med 400 hestekrefter til samme skattekostnad som en Golf med bensin- eller dieselmotor. Sjekk hvor mye skatt du sparer på å velge elektrisk.
today 11.04.2014
Ny ferie etter én dags sykdom - I sommer blir det avgjørende om man har tidlig eller sen ferie, for hvorvidt man kan kreve ny ferie etter sykdom. Regjeringen legger opp til regelendring fra 1. juli, og her er det du trenger å vite.
today 09.04.2014
Deltidsansattes rett til økt stilling - Fra nyttår fikk arbeidstaker i deltidsstilling som jevnlig jobber mer enn det som er avtalt, rett til å øke stillingsbrøken til den arbeidstid man faktisk har arbeidet de siste 12 måneder.
today 09.04.2014
Slitne sjefer - Sjefer som bruker mye tid på å passe på at alle har det bra og at alle skal bli behandlet likt på jobben, har større risiko for å bli mentalt utslitt og gjøre en dårligere jobb.
today 07.04.2014
Norske bedriftsledere frykter konkurs ved storstreik - Vårens lønnsoppgjør er i gang, uten at det så langt har kommet til konflikt. Over 40 prosent av lederne i norske bedrifter mener en streik vil være kritisk eller alvorlig for deres virksomhet, viser nye tall.
today 07.04.2014
Når kan en vikar kreve fast ansettelse? - Midlertidig ansatte kan ha krav på fast stilling lenge før det har gått 4 år. Det mener Oslo Tingrett, som begrunner en ny dom mot NRK i den såkalte grunnbemanningslæren. NRK vurderer å anke dommen.
today 03.04.2014
Skatt på hobbyvirksomhet - Mange tror de kan selge sminke, klær eller plastbokser skattefritt på homeparty, fordi det er en hobby. Så enkelt er det ikke, advarer Simployers økonomirådgiver Espen Øren.
today 24.03.2014
Sykdom i utlandet kan gi langvarig sykepengekutt - Det er ikke bare skyhøye sykehusutgifter som kan gi økonomisk ruin ved sykdom i utlandet. Kommer du deg ikke hjem innen en måned, risikerer du å sitte uten en krone i sykepenger i et helt år.
Del siden: