Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 02.10.2013
Fedrekvoten blir redusert - De borgerlige partiene har blitt enige om å redusere fedrekvoten fra 14 til 10 uker. De har også lagt opp til store endringer i unntakene som gjør at fars kvote kan overføres til mor. - Et skritt i feil retning, mener NHO.
today 01.10.2013
Forbedringsmeldinger rett fra mobilen - Alle bedrifter bør ha et system der ansatte kan registrere små og store feil og forbedringsforslag, slik at man kan lære av dem. Infotjenester lanserer snart mobil-app, for å gjøre rapporteringen enklere.
today 26.09.2013
Infotjenester skal drive NHO-kurs - NHO vil øke sin satsing på kurs, og inngår avtale med Infotjenester om å drive Næringslivets Skole. Målet er å øke kurstilbudet betydelig.
today 25.09.2013
Arbeidsmiljøloven trenger forenkling - I valgkampen ble det diskutert heftig hvorvidt dagens regler om arbeidstid i arbeidsmiljøloven må mykes opp. Regelverket er for komplisert og det bør være rom for å la ansatte og arbeidsgivere avtale mer seg i mellom, skriver Infotjenesters jurist og ekspert på arbeidsrett Hans Gjermund Gauslaa.
today 23.09.2013
Pendlerregler til besvær - Stortingspolitikerne synes reglene for pendling er så vanskelige at de forandret dem – men bare for seg selv. Resten av befolkningen må pent lære seg å skille mellom besøksreiser og yrkesreiser. Vår fagekspert forklarer forskjellen.
today 20.09.2013
Slik håndterer du rus i arbeidslivet - Narkotika- og alkoholmisbruk i jobbsammenheng er ikke bare direkte livsfarlig, det forekommer også langt oftere enn mange tror. Her er 5 gode råd til hvordan man bør forholde seg til rusmidler i arbeidslivet.
today 20.09.2013
Ingen sykepenger utenfor EØS - Reiser du på høstferie til et land utenfor EØS-området, som Thailand eller Tyrkia, har du ikke krav sykepenger om du blir syk. I EØS-land som Portugal og Bulgaria kan du bli avkrevd ekstra dokumentasjon. Her er reglene du bør kjenne til.
today 19.09.2013
Alt å vinne på arbeidsglede - Norske bedrifter kan tjene store penger på at ansatte trives enda bedre i jobben. Sjekk ut ledelsescoachens tips for å øke arbeidsgleden.
today 10.09.2013
Nå kommer regelendringene - Mer fleksible arbeidstidsordninger, oppmykning av reglene for bruk av midlertidig ansatte og nye løsninger for foreldrepermisjonen er noen av endringene som kan komme etter den borgerlige valgseieren.
today 09.09.2013
Vil rusteste ansatte - Er det greit at arbeidsgiver tester ansatte i spesielt risikosensitive stillinger for om de er påvirket av alkohol eller narkotika i arbeidstiden? Problemstillingen skaper skarpe fronter mellom tillitsvalgte og ledelse.
today 04.09.2013
Disse gavene må du skatte av - Hva slags gaver har man lov til å gi eller ta i mot av kunder eller forretningsforbindelser uten at det må betales skatt av dem?
today 26.08.2013
Vil forenkle reiseregningene - Næringsminister Trond Giske mener reglene for reiseregninger er for kompliserte, og lover å rydde opp.
today 23.08.2013
Oppbevaringstiden halveres - Regjeringen vil halvere tiden norske bedrifter må oppbevare regnskapsmateriale fra 10 til 5 år. Kombinert med økt adgang til å oppbevare dokumentasjonen digitalt, vil det spare bedriftene for mye tid, penger og lagringsplass.
today 09.08.2013
Gode råd mot sykejuks - Har du mistanke om at ansatte av og til tar en "tredagers" uten at de egentlig er syke, er du ikke alene. Slik håndterer du mistanke om skulk.
today 17.07.2013
Nye regler gir seminarboom - Arbeidsdagen til lønnsmedarbeiderne vil snart bli snudd opp ned på grunn av et omfattende nytt regelverk. Også innen HR og personal er det mange endringer. Det gir stort behov for faglig oppdatering og rekordpåmelding til Infotjenesters store Lønn & personaldag.
today 11.07.2013
Mye å passe på med utenlandske ansatte - Har du utenlandsk arbeidskraft i bedriften er det et omfattende regelverk du må forholde deg til, og hvis du gjør feil kan det bli dyrt. Nesten alle nye arbeidsplasser besettes nå av utlendinger.
today 05.07.2013
Tviler på EDAG-gevinst - Elektronisk rapportering til myndighetene skal spare norske bedrifter for en halv milliard kroner i året. Infotjenesters ekspert har vanskelig for å se hvor fortjenesten ligger.
today 01.07.2013
Nå blir det lov å tilbakedatere fakturaer - Bokføringsregelverket blir endret på flere viktige punkter med virkning fra 2014. Blant endringene er muligheten til å tilbakedatere fakturaer.
today 28.06.2013
Slik halverte de sykefraværet - Da sykefraværet nådde 9,1 % bestemte Tiger seg for å ta tak i problemet. Ved hjelp av systematisk arbeid klarte de å kutte fraværet med hele 43 prosent på to og et halvt år.
today 27.06.2013
Norske ledere tror på svenske sykeregler - To av tre norske ledere mener egenbetaling under sykdom er mest effektivt for å kutte sykefraværet, og nesten ingen tror på IA-avtalen. Svenske arbeidstakere betaler selv og er halvparten så syke.
Del siden: LinkedIn twitter