Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 03.12.2014
Fremtidens HR - nå - HR-faget er i stor endring! I denne videoen gir to av Europas fremste HR-eksperter sine råd for å ta HR i riktig retning.
today 02.12.2014
Flytter skatt fra bedrifter til eiendom - Scheel-utvalget foreslår å kutte selskapsskatten til 20 prosent. Det gir 80 milliarder i skattelette, som de foreslår å hente inn blant annet ved økt formue- og eiendomsskatt.
today 01.12.2014
Slik blir statsbudsjettet for 2015 - Regjeringen ble til slutt enige om en budsjettavtale med Venstre og KrF. Her er en oversikt over hvilke endringer som ble gjort for arbeidslivet.
today 01.12.2014
Egenmelding på SMS eller Facebook - En ansatt er syk og gir beskjed via SMS eller Facebook. Holder det?
today 01.12.2014
Mange flere vil ha krav på dagdiett - Den nye avtalen for reiser innenlands gjør at mange arbeidstakere som i dag ikke kan kreve dagdiett for sine reiser, fra nyttår vil kunne gjøre det. Det blir dyrt for arbeidsgiver.
today 26.11.2014
Slutt på 67 års intern aldersgrense - Til store protester fra partene i arbeidslivet, varsler regjeringen at det vil bli slutt på at bedrifter kan avtale en aldersgrense på 67 år.
today 21.11.2014
Endringer i statsbudsjettet for 2015 - Regjeringen har blitt enige om en budsjettavtale med Venstre og KrF. Her er en oversikt over hvilke endringer som blir gjort for arbeidslivet.
today 17.11.2014
- Høyt sykefravær skyldes ikke dårlige holdninger - Det høye sykefraværet i Norge skyldes verken influensa eller dårlige holdninger hos arbeidstakerne. Sjeføkonom Roger Bjørnstad mener vi må lete helt andre steder etter årsakene.
today 14.11.2014
Kan ikke nekte å reise med jobben - Å være mye på reise med jobben er en belastning for mange arbeidstakere. Likevel har de liten mulighet til å nekte.
today 08.11.2014
Nye reiseregningsregler offentliggjort - Fra nyttår blir det store endringer i hvordan man skal føre reiseregning for reiser innenlands. Regelverket forenkles og det blir færre satser å forholde seg til. Nå er den nye avtalen offentliggjort.
today 03.11.2014
- Viktig å teste a-ordningen - Tirsdag 11. november blir det mulig å teste innleveringen av a-meldingen manuelt via Altinn. Infotjenesters lønnsrådgiver råder alle til å gjøre en test av innleveringen før a-ordningen trer i kraft om mindre enn 2 måneder.
today 03.11.2014
Hvor syk må man være for å bli hjemme? - Stormberg-sjefen hisset på seg mange ved å si at det er betenkelig at arbeidstakere er hjemme fra jobb med lungebetennelse. Hvor går egentlig grensen for hva som er syk nok til å være hjemme fra jobb?
today 20.10.2014
Sender regning for langtidssyke til arbeidsgiver - Lov og rettspraksis sier at langtidssyke må tilbake i full jobb for at det skal bli en ny arbeidsgiverperiode. Det har myndighetene bestemt seg for å se bort fra – og sender regningen til arbeidsgiver.
today 08.10.2014
Slik blir statsbudsjettet for arbeidslivet - Her er de viktigste endringene for arbeidslivet i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015.
today 06.10.2014
Sjekk bompenger for alle bomstasjoner - Fører du reiseregning, og bruker mye tid på å sjekke bompengesatsene? I dette nyutviklede bompengekartet kan du kjapt søke opp hva du betaler i bompenger ved alle norske bomstasjoner.
today 03.10.2014
Skatt på overtidsmat? - Om du må betale skatt når du får overtidsmat på jobben, avhenger av hvor lenge du har vært borte fra hjemmet.
today 02.10.2014
Budsjettfellene du ikke må gå i - Oktober er tid for budsjettering. Mange bedrifter legger for lite arbeid i budsjettet.
today 23.09.2014
- Flere midlertidig ansatte uansett - Få dager før høringsfristen går ut, varsler arbeidsministeren at det uansett blir endringer i adgangen til å ansette midlertidig.
today 22.09.2014
Oppfølging av sykmeldte - Hvert år hjelper Berit Stokstad mange bedrifter med å kutte sykefraværet. I dette foredraget fra Den store Lønn- & Personaldagen får du vite hvordan du best følger opp syke arbeidstakere (ca. 40 minutter video)
today 21.09.2014
Slik forbereder du deg på a-ordningen - Hva må alle som jobber med lønn være forberedt på før a-ordningen trer i kraft neste år? Her kan du se Øivind Elvestad sitt populære foredrag fra Den store Lønn- & Personaldagen (ca. 40 minutter video).
Del siden: LinkedIn twitter