Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

25.10.2013
Kundearrangementer kan gi skattesmell - Arrangementer betalt av forretningsforbindelser er ikke nødvendigvis gratis for deltakerne. Arrangøren må vurdere skatteplikt hos de innbudte gjestene.
18.10.2013
Slik blir den nye mobilskatten - Ansatte som får dekket telefon og bredbånd av jobben får enklere skatteregler å forholde seg til neste år.
14.10.2013
Statsbudsjettet 2014 - Den avtroppende regjeringen har lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2014. Her er en oppsummering av de viktigste endringene for arbeidslivet.
10.10.2013
Fikk full HMS-kontroll på nett - Attføringsbedriften Tromsprodukt var lei av HMS-systemer på papir som var krevende å oppdatere og vanskelig tilgjengelig for de ansatte. Derfor tok de i bruk Infotjenesters nettbaserte HMS-løsninger.
08.10.2013
Slik blir det blåblå arbeidslivet - Høyre og FrP har lagt frem sin regjeringsplattform. Her varsler de blant annet endringer i arbeidsmiljøloven, redusert byråkrati og forenkling av reglene for foreldrepermisjon.
04.10.2013
Fleksibilitet haster mest - Å få på plass mer fleksible arbeidstidsordninger og forenklet rapportering til det offentlige haster mest for en ny regjering, i følge norske ledere. Fedrekvoten er det nesten ingen som bryr seg om.
02.10.2013
Fedrekvoten blir redusert - De borgerlige partiene har blitt enige om å redusere fedrekvoten fra 14 til 10 uker. De har også lagt opp til store endringer i unntakene som gjør at fars kvote kan overføres til mor. - Et skritt i feil retning, mener NHO.
01.10.2013
Forbedringsmeldinger rett fra mobilen - Alle bedrifter bør ha et system der ansatte kan registrere små og store feil og forbedringsforslag, slik at man kan lære av dem. Infotjenester lanserer snart mobil-app, for å gjøre rapporteringen enklere.
26.09.2013
Infotjenester skal drive NHO-kurs - NHO vil øke sin satsing på kurs, og inngår avtale med Infotjenester om å drive Næringslivets Skole. Målet er å øke kurstilbudet betydelig.
25.09.2013
Arbeidsmiljøloven trenger forenkling - I valgkampen ble det diskutert heftig hvorvidt dagens regler om arbeidstid i arbeidsmiljøloven må mykes opp. Regelverket er for komplisert og det bør være rom for å la ansatte og arbeidsgivere avtale mer seg i mellom, skriver Infotjenesters jurist og ekspert på arbeidsrett Hans Gjermund Gauslaa.
23.09.2013
Pendlerregler til besvær - Stortingspolitikerne synes reglene for pendling er så vanskelige at de forandret dem – men bare for seg selv. Resten av befolkningen må pent lære seg å skille mellom besøksreiser og yrkesreiser. Vår fagekspert forklarer forskjellen.
20.09.2013
Slik håndterer du rus i arbeidslivet - Narkotika- og alkoholmisbruk i jobbsammenheng er ikke bare direkte livsfarlig, det forekommer også langt oftere enn mange tror. Her er 5 gode råd til hvordan man bør forholde seg til rusmidler i arbeidslivet.
19.09.2013
Alt å vinne på arbeidsglede - Norske bedrifter kan tjene store penger på at ansatte trives enda bedre i jobben. Sjekk ut ledelsescoachens tips for å øke arbeidsgleden.
10.09.2013
Nå kommer regelendringene - Mer fleksible arbeidstidsordninger, oppmykning av reglene for bruk av midlertidig ansatte og nye løsninger for foreldrepermisjonen er noen av endringene som kan komme etter den borgerlige valgseieren.
09.09.2013
Vil rusteste ansatte - Er det greit at arbeidsgiver tester ansatte i spesielt risikosensitive stillinger for om de er påvirket av alkohol eller narkotika i arbeidstiden? Problemstillingen skaper skarpe fronter mellom tillitsvalgte og ledelse.
04.09.2013
Disse gavene må du skatte av - Hva slags gaver har man lov til å gi eller ta i mot av kunder eller forretningsforbindelser uten at det må betales skatt av dem?
26.08.2013
Vil forenkle reiseregningene - Næringsminister Trond Giske mener reglene for reiseregninger er for kompliserte, og lover å rydde opp.
23.08.2013
Oppbevaringstiden halveres - Regjeringen vil halvere tiden norske bedrifter må oppbevare regnskapsmateriale fra 10 til 5 år. Kombinert med økt adgang til å oppbevare dokumentasjonen digitalt, vil det spare bedriftene for mye tid, penger og lagringsplass.
09.08.2013
Gode råd mot sykejuks - Har du mistanke om at ansatte av og til tar en "tredagers" uten at de egentlig er syke, er du ikke alene. Slik håndterer du mistanke om skulk.
17.07.2013
Nye regler gir seminarboom - Arbeidsdagen til lønnsmedarbeiderne vil snart bli snudd opp ned på grunn av et omfattende nytt regelverk. Også innen HR og personal er det mange endringer. Det gir stort behov for faglig oppdatering og rekordpåmelding til Infotjenesters store Lønn & personaldag.
Del siden: