Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

28.09.2021
Nye regler for fleksibelt uttak av foreldrepenger - Samtidig som den såkalte «fedrekvotefellen» blir fjernet 1. oktober, blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt. Men husk at arbeidsgiver også har noe å si!
28.09.2021
Juristens råd for utforming av hjemmekontoravtale - Har din virksomhet åpnet opp for at ansatte kan ha noen dager med hjemmekontor i uka? Da må det inngås egne avtaler om hjemmekontor. – Tenk gjennom hva du har med i avtalen, er rådet fra Simployers rådgiver.
22.09.2021
De vanskelige pendlerreglene - Det er nok ikke bare politikerne som sliter med å forstå pendlerreglene. I mange bransjer er vurderingene rundt pendling vanskelige, fordi man har uregelmessige arbeidsoppdrag, flere arbeidssteder og gjerne yrkesreiser inne i et pendleropphold.
22.09.2021
Skal jeg ta møtet fysisk eller digitalt? - - Valget om et fysisk eller digitalt møte er viktigere enn du kanskje tror, sier lederutvikler Stein D. Wesenberg. Noen møter egner seg rett og slett ikke for digital gjennomføring.
22.09.2021
– På tide å innføre gradert egenmelding - Ansatte som jobber litt mens de bruker egenmelding, mister retten til sykepenger. Nå mener Simployers rådgivere det er på tide å endre regelverket.
22.09.2021
Slik tiltrekker du deg de beste kandidatene! - Stillingsmarkedet koker akkurat nå, og mange virksomheter er på jakt etter de beste hodene. Hvordan skal akkurat du skille deg ut?
15.09.2021
Ny regjering varsler endringer i arbeidsmiljøloven - Retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering, varsler Arbeiderpartiet.
14.09.2021
Skattereglene favoriserer pendlere som reiser med fly - Pendlere som reiser med fly, slipper å forholde seg til den skattefrie grensen som andre pendlere må forholde seg. – En pussig bestemmelse som neppe fremmer miljøvennlig transport, mener Simployers skatteekspert.
14.09.2021
Frivillig hjemmekontor gir skatt på bredbånd og mobil - Når hjemmekontoret ikke lenger er begrunnet i smittefare eller opprettholdelse av driften, skal ansatte trekkes skatt når de får dekket privat internett eller mobiltelefon.
13.09.2021
Simployer kjøper svenske Edge HR - Simployer Group kjøper Edge HR, og utvider dermed sitt tjenestespekter innen HR-programvare og kunnskapstjenester i Norden.
08.09.2021
Slik blir permitteringsreglene 1. oktober - hvis de ikke forlenges - 1. oktober går de midlertidige reglene som er innført under koronapandemien etter planen ut. Her er oversikten over hvordan regelverket da blir, hvis politikerne ikke vedtar å forlenge ordningen.
08.09.2021
Foreldrene må betale når barna er i karantene - Om noen uker kan det være slutt på at foreldre kan bruke syke barn-dager når skolen er stengt eller barnet blir satt i karantene uten å være syk.
01.09.2021
Disse koronareglene gjelder ut september - De spesielle sykefraværsreglene som er innført under koronapandemien gjelder i utgangspunktet bare ut september. Hvis de ikke blir forlenget, er vi tilbake til normale regler fra 1. oktober.
01.09.2021
Kan du spørre om ansatte er vaksinert? - Mange arbeidsgivere lurer på om de kan kartlegge hvilke ansatte som er vaksinert. Svaret er at det skal mye til før det er greit.
01.09.2021
Arbeidsgiver kan bestride sykemelding - Arbeidsgiver trenger ikke godta en sykmelding som er gitt av legen. I denne artikkelen går vi gjennom gangen i en bestridelsesprosess.
25.08.2021
Mange kan ikke reglene for arbeidstid - Reglene for arbeidstid, overtid, mertid, pauser og fritid er kompliserte. En ny undersøkelse fra Arbeidstilsynet viser at få unge arbeidstakere kjenner regelverket godt nok.
25.08.2021
Sykmelding skal bare brukes ved egen sykdom - Svært mange arbeidstakere melder seg syke for å ta seg av pårørende, viser en ny undersøkelse. Dette er en dårlig løsning både for arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Simployers rådgiver.
18.08.2021
Utnytter ikke skattefordelen ved gaver - Ansatte, styremedlemmer og bedrifter kan spare store beløp på de nye skattereglene for gaver. Likevel er det mange som ikke benytter muligheten.
18.08.2021
Disse permitteringsreglene gjelder nå - Slik er regelverket for permittering fra juli 2021.
12.08.2021
Simployer ansetter ny HR-direktør - Eilin Gillesen er ansatt som Chief People and Culture officer i Simployer Group.
Del siden: