Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

07.11.2017
Plikt til å reagere ved seksuell trakassering - #metoo-kampanjen har satt kraftig søkelys på seksuell trakassering. Både som arbeidsgiver og arbeidstaker har du plikt til å jobbe for å forebygge og stoppe dette.
07.11.2017
Må din virksomhet ha personvernombud? - Når den nye personvernforordningen trer i kraft i mai 2018 må langt flere enn i dag ha personvernombud.
06.11.2017
Må tenke nytt om endringsledelse - Nei, det er ikke alle arbeidstakere som reagerer med sorg og motstand på endringer. NHH-professor mener ledere og HR må tenke nytt om endringsledelse i et arbeidsliv i kontinuerlig endring.
01.11.2017
Dette innebærer de nye reglene for dagdiett - Skattedirektoratet endret på kort varsel forståelsen av hvem som kan få trekkfri kostgodtgjørelse på dagsreiser. Endringen trådte i kraft 1. november.
27.10.2017
Skattedirektoratet har "forenklet" reglene om trekkfri dagdiett - Skattedirektoratet har kommet med en kunngjøring som omhandler hvem som kan få trekkfri kostgodtgjørelse (dagdiett) på dagsreiser i Norge. De nye reglene trer i kraft 1. november 2017.
25.10.2017
Element Logic har valgt Simployer HRM - Element Logic AS har valgt Infotjenester som samarbeidspartner for implementering av HRM-løsningen Simployer.
23.10.2017
Hva er forskjellen på avskjed og oppsigelse? - Begge deler medfører at en ansatt mister jobben, men det ene er mer alvorlig enn det andre.
23.10.2017
Når har du krav på fri fra jobben? - Barna skal begynne på skolen, du skal flytte inn i ny leilighet eller en slektning er død. Har du krav på fri fra jobben – og skal du trekkes i lønn? Sjekk om du kan regelverket bedre enn andre lesere!
23.10.2017
Dette må HR vite om ny personopplysningslov - GDPR - Med nye personvernregler får ansatte blant annet rett til innsyn i interne HR-dokumenter som rekrutteringsnotater, vurderinger og varslingssaker. Mange bør vurdere å legge om rutinene.
17.10.2017
Chemring Nobel AS velger Simployer på HRM-systemer - Løsningen til Chemring Nobel AS omfatter skybaserte løsninger for personalregister, dokumentarkiv, ferie, fri/permisjoner, kompetanse, reise og utlegg, sykefravær og oppfølging av sykefravær samt personalhåndbok.
16.10.2017
Slik kan pendlere spare tusenlapper på foreslått endring - Med et enkelt grep kan arbeidsgiver og arbeidstaker spare 22.000 kroner i skatter og avgifter, dersom regjeringens forslag til ny pendlerskatt blir vedtatt.
12.10.2017
Dobler skatten på elbil som firmabil - Til nå har det vært svært gunstig å ha elbil som firmabil. I statsbudsjettet foreslår regjeringen å doble skatten. Det vil gi en skatteøkning på rundt 40.000 kroner i året for dem som har en Tesla S som firmabil.
12.10.2017
Kraftig momsøkning for reiselivsnæringen - Momssatsen for hotellovernattinger, transport, museer og idrettsarrangementer økes fra 10 til 12 prosent i forslaget til statsbudsjettet for 2018. – Et sjokk, mener NHO Reiseliv.
10.10.2017
Disse reisereglene er det "umulig" å forstå - Til tross for flere lovnader om forenkling; regelverket for å dekke ansattes reiseutgifter er minst like komplisert som før. Infotjenesters økonomiekspert har listet opp 4 problemstillinger svært mange sliter med.
09.10.2017
- Viktigere med et godt lag enn god kjemi på jobben - Hva skjer når du håndplukker 65 fantastiske personer til å jobbe sammen? Marco Elsafadi opplevde mange konflikter, og mener vi må slutte å strebe etter god kjemi når vi skal bygge et godt lag.
04.10.2017
Simployer utvider og blir Skandinavias ledende HR-leverandør - Simployer utvider og kjøper den svenske HR-tech leverandøren Netcompetence. Oppkjøpet gjør at Simployer med dette blir en komplett leverandør av operativ og strategisk HR.
01.10.2017
Produktutvikling i Infotjenester - Vi er heldige som har mange engasjerte kunder som daglig kommer med innspill til våre produkter. En av våre oppgaver er å vurdere hvert enkelt av disse ønskene.
26.09.2017
Ikke alt på reiseregningen er skattefritt - Hva skal til for at utgifter på tjenestereisen kan refunderes trekkfritt?
25.09.2017
- Ledere som ikke tenker på ansattes helse bør finne seg noe annet å gjøre - Toppidrettstrener og sykkelkommentator Johan Kaggestad går hardt ut mot ledere som bare tenker fag, og ikke tar hensyn til ansattes mentale, fysiske og sosiale liv.
25.09.2017
Slik bør HR og ledere håndtere teknologirevolusjonen - Aldri før har teknologien utviklet seg så fort, og aldri før har kunnskapen gått så fort ut på dato. Likevel løser det ingenting å bytte ut eldre ansatte med unge digitale hoder, sier en av Norges fremste teknologer.
Del siden: