Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

today 12.09.2018
- Kutt i sykelønn vil neppe redusere sykefraværet mye - De arbeidstakerne som har det høyeste sykefraværet har tariffavtaler som sikrer full lønn under sykdom. Derfor vil en reduksjon av sykelønnen neppe gi lavere sykefravær, mener Infotjenesters juridiske rådgivere.
today 12.09.2018
- Bruk bonuspoengene før nyttår - Etter nyttår er det arbeidsgivers plikt å trekke skatt av bonuspoeng som er opptjent i jobben når de brukes privat. – Anmod de ansatte om å ta ut bonuspoengene før nyttår, er rådet fra Infotjenesters rådgiver.
today 12.09.2018
Kartlegger ikke risikoen for vold og trusler om vold - Skolene er blant dem som ikke kartlegger risikoen for vold og trusler om vold godt nok, mener Arbeidstilsynet. Virksomhetene er for opphengt i fysiske risikofaktorer, mener Infotjenesters HMS-rådgiver.
today 10.09.2018
Forenkling gjør rapporteringen mer komplisert - At skattefrie organisasjoner slipper å rapportere inn lønn over 10.000 kroner gjør rapporteringen mer komplisert, mener økonomiekspert.
today 29.08.2018
- Bedriftslegen bør sykmelde de ansatte - Flere leger tar til orde for at bedriftshelsetjenesten bør ta over jobben med å sykmelde arbeidstakere. - Godt forslag, sier Infotjenesters juridiske HR- og ledelsesrådgiver Atle Torp.
today 29.08.2018
Skjerper diettskatten igjen - Skattemyndighetene har igjen endret skattesatsene for diettgodtgjørelse til arbeidstakere på reise. Skattereglene er nå tilpasset statens særavtaler som kom før sommeren.
today 27.08.2018
Sjekk om du kan reglene for arbeidstid - Test deg selv og finn ut om du kan arbeidsmiljølovens regler for arbeidstid.
today 16.08.2018
Må kontakte sjefen ved sykdom i ferien - Arbeidstakere som ikke varsler arbeidsgiveren første dag ved sykdom i ferien kan trekkes i lønn hvis de krever ny ferie senere.
today 06.08.2018
Siste nytt i Simployer - Se de siste oppdateringene som har blitt gjort i Simployer
today 03.08.2018
God ledelse er det viktigste for å redusere sykefraværet - Flere nye undersøkelser peker på det samme – god ledelse er avgjørende for å få syke ansatte raskere tilbake i jobb.
today 01.08.2018
Vi avholder Webinar om Reise og utlegg - I november avholder vi Webinar i Reise og utlegg.
today 01.08.2018
Julewebinar: Tilbakeblikk på årets nyheter i Simployer - Vi ønsker deg velkommen til vårt årlige julewebinar!
today 17.07.2018
Nå er det full forvirring om passasjertillegget - Ingen av partene krevde endring i passasjertillegget; likevel ble tillegget som gis når arbeidstakere har med ekstra passasjerer i bilen redusert i de nye reiseavtalene. LO Stat varsler omkamp.
today 10.07.2018
GDPR trer i kraft 20. juli - Etter mye frem og tilbake er det nå avgjort at EUs personvernforordning, GDRP, trer i kraft i Norge 20. juli 2018.
today 28.06.2018
Frykter at nye reiseregler fører til feilutbetalinger - Enda en gang har det kommet nye regler og satser som påvirker hvordan reiseregningene skal føres, og enda en gang har reglene blitt mer komplisert. Infotjenesters eksperter frykter feilutbetalinger til ansatte på reise.
today 25.06.2018
300 millioner i redusert kjøregodtgjørelse - 6 måneder forsinket er endelig statens reisesatser for 2018 klare. I avtalen kuttes kilometergodtgjørelsen med 5 prosent – noe som vil gi ansatte rundt 300 millioner i redusert kjøregodtgjørelse.
today 20.06.2018
Disse regelendringene gjelder fra i sommer - Som vanlig er det en del regelendringer som trer i kraft 1. juli. Her har Infotjenesters rådgivere satt opp de viktigste endringene som trer i kraft denne sommeren.
today 19.06.2018
4 HR- og lederperspektiver på #metoo - Vi spurte 4 av foredragsholderne på arbeidsrettskonferansen for HR og ledere om deres perspektiv på seksuell trakassering i arbeidslivet i kjølvannet av #metoo.
today 13.06.2018
Fedre taper 2,6 milliarder på urettferdig lovverk - Men det er ikke fars manglende opptjening av foreldrepenger som er årsaken til at de taper penger.
today 06.06.2018
Advarer mot uthuling av BHT-ordningen - Det er en for svak link mellom det som er intensjonen med bedriftshelsetjeneste og tjenestene som leveres, mener ekspertutvalget som har sett på ordningen.
Del siden: LinkedIn twitter