Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

19.10.2015
Slik regner du diett på utenlandsreiser - Å beregne diett på jobbreiser i utlandet er ikke enkelt. Det er lett å gjøre feil når man skal finne ut hvilket land det skal gis diettsats for.
19.10.2015
Dette kan du ikke spørre om på jobbintervjuet - De fleste vet at det ikke er lov til å spørre om graviditet og helse på jobbintervjuet. Her er hele listen over informasjonen du ikke kan hente inn fra jobbsøkere eller referanser.
12.10.2015
Arbeidsglede gir fornøyde kunder og en styrket bunnlinje - Hva er egentlig arbeidsglede? Er det nok å bare være tilfreds og fornøyd, eller er det mer sammensatt?
07.10.2015
Derfor bør du legge en god seniorstrategi - Aldersgrensen i arbeidslivet er økt til 72 år og regjeringen varsler at den skal videre opp. Det kan øke konfliktnivået i arbeidslivet og stiller krav til gode strategier.
07.10.2015
Dette betyr statsbudsjettet for arbeidslivet - Reduksjon i selskapsskatten og nye regler for beskatning av yrkesbiler er blant de mange endringene som ble presentert i regjeringens forslag til statsbudsjett. Her er det du må vite.
06.10.2015
Unngå diskriminering ved ansettelser - Når du skal ansette en arbeidstaker må du forholde deg til fem ulike lovverk om diskriminering. Her er listen over diskrimineringsgrunnene du må passe deg for.
21.09.2015
- Ikke stol på magefølelsen ved ansettelse - Hva betyr mest for om en nyansatt skal lykkes i jobben? I hvert fall ikke magefølelsen til den som ansetter, advarer en av Norges fremste rekrutteringseksperter.
21.09.2015
Slik virker nedbemanning på organisasjonen - En nedbemanningsprosess kan være dramatisk også for dem som får bli i jobben. Det stiller store krav til ledelsen.
21.09.2015
Aktivitetskrav til sykmeldte kan bli dyrt - I fylke etter fylke skjerper NAV nå kravet om at sykmeldte skal prøve seg i jobb innen åtte uker for å beholde sykepengene. Arbeidsgivere som forskutterer eller betaler full lønn bør være ekstra på vakt.
21.09.2015
Lønn for å reise til jobben - En ny EU-dom gir arbeidstakere uten fast arbeidssted rett til lønn for tiden de bruker på å reise til første arbeidssted og hjem fra det siste. Det kan få betydning også for norske arbeidstakere.
07.09.2015
Ikke fritt frem med midlertidig ansatte - Mange tror at det nå nærmest er fritt frem med midlertidige ansettelser, etter endringene i arbeidsmiljøloven i sommer. Det er det ikke.
07.09.2015
Hva skal til for å kutte arbeidstakernes lønn? - I tøffe økonomiske tider kan lønnskutt være en mulig løsning for å redusere kostnader uten å nedbemanne.
24.08.2015
Ny EU-dom kan endre norsk foreldrepermisjon - Mens far kan være hjemme når mor har foreldrepermisjon, får ikke far mer enn fedrekvoten dersom mor er hjemme. Det kan EU ha satt en stopper for gjennom en fersk dom.
24.08.2015
Slik skal du ikke gjennomføre en nedbemanningsprosess - Tøffe tider gjør at mange virksomheter nå planlegger nedbemanning. Her er noen av tabbene du må unngå i en nedbemanningsprosess.
10.08.2015
Lær av dem som slutter i jobben - Sluttintervjuer er like viktige som ansettelsesintervjuer. Det er mye å lære av den som slutter, og informasjonen er nyttig for å finne forbedringsområder.
10.08.2015
Ny sykmeldingsblankett skaper usikkerhet - Nylig ble en ny sykmeldingsblankett lansert. I den nye blanketten mangler feltet om tilbakedatering på arbeidsgivers eksemplar, noe som skaper usikkerhet.
29.06.2015
Forslag til ny regnskapslov - Regnskapslovutvalget har levert sitt forslag til ny regnskapslov, som blant annet vil gjøre det enklere for små selskaper.
29.06.2015
Disse reglene endres 1. juli - Som vanlig er det mange lovendringer som trer i kraft 1. juli. I år er det særlig på arbeidsrettsområdet det kommer vesentlige endringer for arbeidslivet.
15.06.2015
Nå forsvinner de gamle fare-symbolene - Fra 1. juni fases de gamle oransje symbolene for merking av farlige kjemikalier helt ut. Har du ikke startet opplæringen og gått gjennom rutinene, er det viktig å gjøre det nå.
15.06.2015
Komplisert med midlertidig ansatte - Det nye regelverket for midlertidige ansettelser inneholder et ganske komplisert regelverk for karantenetid. Det kan skape problemer, særlig for store arbeidsgivere.
Del siden: