Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

01.12.2021
Nye reiseregler fra nyttår? - Partene jobber nå for å få på plass en stor revisjon av reglene og satsene for reiser, som skal gjelde fra 2022. Det vil påvirke de aller fleste arbeidstakere som reiser i jobben
01.12.2021
Arbeidsgivere må ta regningen for økt koronafravær - Smittetallene øker og med det øker også sykefraværet i arbeidslivet. Nye tiltak er innført, men fortsatt går regningen for det økte korttidsfraværet til arbeidsgiverne.
25.11.2021
Simployer + Visma.net Payroll = sant - Simployer og Visma.net tilbyr nå integrasjon mellom Simployers HRM-system og Visma sitt lønnssystem Visma.net Payroll.
23.11.2021
Skattereglene bremser overgangen til elbil - Stadig flere arbeidstakere har elbil som firmabil eller håndverkerbil. Når arbeidsgiver betaler for installasjon av lader eller dekker strøm blir det imidlertid skatteutfordringer.
17.11.2021
To av tre unge ønsker flere tilbakemeldinger på jobben - De unge arbeidstakerne mener de får for få tilbakemeldinger på jobben de gjør, personlig utvikling og hvor tilfredse kollegene er med deres innsats.
17.11.2021
Kan man utsette lønn og bonuser til neste år? - Lønn og andre inntekter er skattepliktig på det tidspunktet de utbetales. Betyr det at det kan lønne seg å vente med noen utbetalinger til neste år?
17.11.2021
Egenmeldingsretten inndras aldri automatisk - Mange ledere er ikke klar over at ansatte kan fortsette å bruke egenmelding etter at kvoten er brukt opp, hvis egenmeldingsretten ikke aktivt er inndratt.
10.11.2021
Hva kan ansatte få skattefritt av arbeidsgiver? - Kan arbeidsgiver kjøpe alle typer utstyr skattefritt til ansatte, så lenge hovedformålet er å bruke det i jobben? Spørsmålet er aktuelt etter en prinsipputtalelse om kontorutstyr under pandemien.
10.11.2021
Slik blir koronareglene i 2022 - Den nye regjeringen foreslår å videreføre retten til sykepenger og omsorgspenger ved koronarelatert fravær frem til 1. juli neste år. – En unødvendig forlengelse som skaper mer usikkerhet, mener Simployers rådgiver.
10.11.2021
Krav om oppdaterte smittevernrutiner - Selv om samfunnet er åpnet opp igjen, har du som arbeidsgiver fortsatt ansvar for å sikre et trygt arbeidsmiljø. Da er det viktig at rutinene blir løpende oppdatert.
10.11.2021
Mer enn halvparten bommer på denne hjemmekontor-regelen - I Simployers quiz om hjemmekontor var det særlig ett område mange bommet på: Ansvaret for arbeidsmiljøet på ansattes hjemmekontor.
02.11.2021
– Bonuskutt løser ikke sykefraværsproblemer - At bedrifter kutter bonus til ansatte med sykefravær har skapt stor debatt den siste tiden. – Kutt sykepengene til de som ikke er reelt syke i stedet, er oppfordringen fra Simployers rådgivere.
27.10.2021
Viktig med oversikt over utstyr på ansattes hjemmekontor - Har dere full oversikt over utstyr som er kjøpt inn til ansattes hjemmekontor? Her er fire grunner til at dette er viktig.
27.10.2021
Må friste medarbeiderne tilbake på kontoret - Ja, du som leder kan vanligvis pålegge ansatte å komme tilbake på kontoret. Men kanskje det er smartere å bruke gulrot fremfor pisk ved å gjøre kontoret til en attraktiv møteplass?
27.10.2021
Simployer gjør lønnsanalyse enklere - Simployer lanserer nå første del av en omfattende kompensasjonshåndtering fra et HR -perspektiv.
20.10.2021
Koronaregler forlenges ut året - Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort.
20.10.2021
Sju tips – slik forebygger du psykisk uhelse - Bli kvitt skammen og våg å snakke åpent om hvordan du føler og har det. Her er sju tips til hvordan du som leder kan forebygge psykiske lidelser i organisasjonen din.
20.10.2021
Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag - Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
13.10.2021
Nytt regelverk åpner for «fri» gradering av foreldrepenger - Med nytt regelverk for foreldrepenger kan ansatte i praksis gradere foreldrepengene som de ønsker. Det stiller store krav til at arbeidsgiver holder oversikt.
13.10.2021
Nå må virksomhetene kartlegge lønnsforskjeller - Neste år må de fleste virksomheter rapportere lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt bruken av ufrivillig deltid. Kartleggingen må gjøres nå.
Del siden: