Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

13.11.2023
Nye regler ved nedbemanning i konsern - Fra nyttår får arbeidsgivere som er en del av et konsern flere plikter ved nedbemanning og oppsigelse. Regelendringene i arbeidsmiljøloven vil kreve mye av arbeidsgivere, og det er lurt å komme i gang med arbeidet nå.  
08.11.2023
Nå kommer de nye reglene om verneombud - Fra 1. januar må alle virksomheter med fem eller flere ansatte ha på plass verneombud. Det betyr at mange arbeidsgivere bør komme i gang med utvelgelsen nå.
08.11.2023
Slik lager du et inkluderende julebord - Julebordsesongen står på trappene og det skal skåles og feires inn i de sene nattetimer. Årets høydepunkt for noen, men for andre en tradisjon som kan by på store utfordringer.
08.11.2023
La medarbeiderne velge sin egen julegave - En fremoverlent leder lar ansatte selv velge hva de skal få til jul fra arbeidsgiver.
08.11.2023
Når kan egenmelding brukes? - Det er ingen ting våre kunder lurer mer på enn bruk av egenmeldinger. Her gir vi deg en oversikt over noen av de viktigste reglene.
08.11.2023
Ny inntektsmelding kan forenkle arbeidsgivers beregning av sykepenger - Regelverket for hvordan sykepenger skal beregnes er relativt komplisert, men en ny inntektsmelding kan gjøre det enklere for arbeidsgivere.
01.11.2023
7 ting arbeidsgiver ikke kan avtale seg bort fra - Selv om arbeidstaker og arbeidsgiver er enig, er det ikke gitt at man kan avtale egne ordninger. Her er 7 ting arbeidsgiver aldri kan avtale seg bort fra.
01.11.2023
Tre ting du bør vite om "halv skatt" før jul - Det nærmer seg en av årets feteste lønninger, men det er ikke snakk om halv skatt, slik mange tror.
01.11.2023
Ansattes ansvar å komme seg på jobb - Når snøvær fører til stengte veier og kaos, kan mange arbeidstakere få problemer med å komme seg på jobb. Det kan gi trekk i lønn.
25.10.2023
Endelig avklart om ekstra arbeidsgiveravgift ved refusjon av sykepenger - Snart ett år etter at den nye regelen om ekstra arbeidsgiveravgift trådte i kraft, er det nå endelig avklart hvordan arbeidsgivere skal behandle refusjoner fra NAV.
25.10.2023
Skatt på rimelig mat i kantina - Mange arbeidsgivere som sponser mat til de ansatte i kantina, gjør det på en måte som utløser skatt for de ansatte. Og hva skjer med kantineordningen når de ansatte jobber hjemmefra?
24.10.2023
Sykemelding når kona er syk - hva sier regelverket? - Saken om yrkessjåføren som ble sykemeldt da kona fikk hjerteinfarkt, setter fokus på en klassisk misforståelse om sykemelding. – Alle parter i arbeidslivet trenger mer kunnskap om hva en sykemelding faktisk er, sier Simployers rådgiver.
24.10.2023
Mange beregner feil skatt på julegaver - Mange arbeidsgivere bestiller i disse dager julegaver til ansatte, med god rabatt. Da er det viktig å vite at det er markedsprisen, og ikke det du betaler, som avgjør den skattemessige behandlingen for de ansatte.
18.10.2023
10 tips for oppfølging av sykemeldte - Gode rutiner for oppfølging av sykemeldte får den sykemeldte raskere tilbake i jobb. Dette bør du vite om oppfølging av sykemeldte.
18.10.2023
Kan ansatte spise boller på jobbreiser skattefritt? - Det er slett ikke uvanlig at norske arbeidstakere tar seg en bolle til lunsj eller som mellommåltid når de er på reise. Men, kan arbeidsgiver dekke dette skattefritt?
16.10.2023
Nå må du planlegge resten av ferien - Nå haster det å få kontroll på resten av de ansattes ferie. Dersom ansatte har ferie igjen før årsskiftet, kan de kreve å få ta den ut i år.
11.10.2023
Velg riktig fadder og få en vellykket onboarding - En fadder kan spille en viktig rolle når en ny medarbeider skal onboardes i virksomheten. Her får du rådene som hjelper deg med riktig valg av fadder.
11.10.2023
Ledere usikre i møte med økende psykisk uhelse - Stadig flere sykemeldinger skyldes psykiske lidelser. På arbeidsplassen står ledere som ikke vet hvordan de skal møte medarbeidere som sliter psykisk.
10.10.2023
Hva skjer når syke barn-dagene er brukt opp? - Samtidig som vi går inn i en ny sykdomsperiode, er det mange arbeidstakere som har brukt opp kvoten for å være hjemme med syke barn. Hva skjer da hvis barna blir syke?
04.10.2023
5 ting du bør vite om velferdspermisjoner - Velferdspermisjon er mer enn å bare gi medarbeidere fri til å flytte eller følge barn til skolen. En god velferdsordning i virksomheten kan nemlig forhindre unødig sykefravær og turnover. Her er fem ting du som arbeidsgiver bør vite.
Del siden: