Nye regler gir seminarboom

Arbeidsdagen til lønnsmedarbeiderne vil snart bli snudd opp ned på grunn av et omfattende nytt regelverk. Også innen HR og personal er det mange endringer. Det gir stort behov for faglig oppdatering og rekordpåmelding til Infotjenesters store Lønn & personaldag.
onsdag 17. juli 2013
Lesetid: 2 Minutter

Aldri før har så mange meldt seg på Infotjenesteres store Lønn & Personaldag, som avholdes i 6 byer over hele landet i september. Totalt er det 1500 plasser til de ulike arrangementene, og det nærmer seg fullt på flere av seminarene, sier Stian Borgersen i Infotjenester.

Han tror noe av grunnen til den ekstra store interessen i år er at det er mange nye regler å forholde seg til innen flere fagområder.

- Vi merker spesielt stor interesse for seminaret om EDAG, det nye regelverket som blant annet innebærer at den tradisjonelle lønns- og trekkoppgaven erstattes med månedlig elektronisk rapportering til myndighetene. Disse endringene vil berøre mange, men er fortsatt ganske ukjente, sier Borgersen.

Nye regler for foreldrepenger

Også seminaret «Foreldrepenger – vedtatte endringer og nye forslag» er det mange som har meldt seg på. Rådgiver Kamilla Lunde Sørli sier seminaret både vil ta for seg regelendringene som kom 1. juli, og planlagte endringer som var på høring tidligere i år.

- Her vil vi blant annet fokusere på hvem som bestemmer hva ved uttak av mødrekvote, fedrekvote og felleskvote. Arbeidstakere har stor fleksibilitet i hvordan de vil ta ut permisjonen i forhold til NAV, men mange arbeidsgivere lurer på hva de må godta, sier Lunde Sørli.

Andre områder som blir dekket av seminarer er nye HMS-forskrifter fra 2013, håndtering av ansettelser og oppsigelser av ansatte, arbeidstidsregler, fravær på grunn av rusmidler, representasjon og smøring, diett og mye annet.

Enkelte går to dager

Den store Lønn og Personaldagen består av flere parallelle seminarer innen ulike fagområder, slik at man selv kan sette sammen sitt eget program. Dermed kan man finne de seminarene som best passer sine egne fagområder. I Oslo er interessen så stor at det er satt av to dager.

- Det er hyggelig å se at mange melder seg på begge de to dagene i Oslo for å få med seg seminarer som går parallelt. Dermed slipper de å gå glipp av det de er interessert i, sier Borgersen.

Hver dag avsluttes med et foredrag av en kjent person. Her vil Petter Schjerven, Klaus Sonstad, Henrik Syse, Mia Törnblom og Nils Simonson holde inspirerende foredrag, og de som deltar flere dager vil få med seg ulike seminar.

Norges største

Den store lønn & personaldagen er Norges største fagdag for ansatte som jobber med lønn og personal. Seminarene holdes i de fire største byene i landet, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I tillegg holdes det i Ålesund og Tromsø.

- Det at vi dekker hele landet gjør at vi kan nå veldig mange, avslutter Borgersen.

Startskuddet for årets store lønn & personaldag går i Tromsø 3. september, og forsetter i Trondheim (10. september), Ålesund (12. september), Oslo (16. og 17. september), Stavanger 24. september og avsluttes i Bergen 25. september.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: