Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

09.08.2023
Rett til fri ved barnehage- og skolestart - Arbeidstakere har ingen lovfestet rett til fri når barna begynner på skolen eller i barnehagen.
03.08.2023
– Gi de ansatte litt rom etter ferien - Mange ansatte kommer tilbake fra ferie med lav energi, kort lunte, mangel på konsentrasjon og noen ganger også angst. Som leder er det viktig å gi folk litt rom til å komme godt igang igjen.
02.08.2023
Syk i ferien - ny ferie senere? - Ansatte som blir syke eller skadet i ferien kan ha rett på ny ferie senere. Men hvor syk må den ansatte være for å kunne kreve ferien på nytt?
01.08.2023
Mister sykepengeretten ved ferie utenfor EU - Mange vet at ansatte kan kreve ny ferie senere etter sykdom i ferien. Ikke alle er klar over at de må ha befunnet seg innenfor EU/EØS for at den utsatte ferien skal være betalt.
06.07.2023
Ny avtale om hjemmekontor i utlandet - En ny avtale som gjelder fra 1. juli 2023 åpner for at arbeidstakere kan jobbe mer fra hjemmekontor i utlandet.
03.07.2023
Dette bør arbeidsgivere ta tak i etter ferien - Følelsen av stolthet for arbeidsplassen og forståelsen av organisasjonens retning er på retur, viser undersøkelse. Her er noen konkrete tips for å snu denne negative utviklingen i tide og sørge for at motivasjonen opprettholdes.
01.07.2023
Utenlandsk sykmelding - Hva må du som leder passe på hvis en ansatt leverer en sykmelding utskrevet av en lege i utlandet?
29.06.2023
Ferie når man ikke jobber fullt - Hvordan håndterer man ferien for ansatte som er delvis sykemeldt eller av andre grunner ikke jobber fullt?
28.06.2023
Arbeidsgiver kan ikke kreve at ansatte svarer i ferien - Det kan være fristende å «bare» sende en sms eller e-post til en medarbeider i ferien, men husk at de ansatte har krav på helt fri i ferien sin og har ingen plikt til å svare på jobbrelaterte henvendelser fra deg.
28.06.2023
15 tips for de rolige sommerukene på kontoret - Sommeren betyr ofte en litt roligere periode på kontoret, også blant lønns- og HR-medarbeidere. Her har du forslag til 15 arbeidsoppgaver du kan fokusere på mens det er feriestemning på jobben.
28.06.2023
Kan det bli for varmt til å jobbe? - Når Norge koker og svetten renner på serveringssteder, byggeplasser og kontor, dukker ofte spørsmålet opp om det er så varmt at arbeidstakerne kan gå hjem. Men kan det egentlig bli for varmt til å jobbe?
27.06.2023
Når kan arbeidstaker nekte å ta ut ferie? - Før hovedferien kan det dukke opp spørsmål om hvor mye ferie en medarbeider må avvikle. Hva gjelder når den ansatte ikke ønsker å ta ut hele eller deler av ferien sin?
21.06.2023
Nå kan ansatte snart få sykemelding via skjerm - Fra 1.juli vil det være mulig å få sykemelding basert på elektronisk konsultasjon med legen. En konsultasjon via skjerm vil spare tid både for leger og pasienter, men arbeidsgivere må også være oppmerksomme på at sykefraværet kan øke.
21.06.2023
Må arbeidsgiver heve lønn til en arbeidstaker som er sykemeldt? - Mange arbeidsgivere har spørsmål om hvilke regler som gjelder for arbeidstakere som er sykemeldt under årets lønnsjustering. Simployers rådgiver gir deg svarene.
19.06.2023
Slik tar du imot sommervikarene - Sommerhjelpen er kanskje bare ansatt for en kort periode, men det er viktig å huske på at også de trenger opplæring og veiledning for å gjøre jobben sin på en god måte. Her får du tipsene til hvordan du kan ta imot sommerens nye medarbeidere.
15.06.2023
Høyere minstelønn i ni bransjer - Renholdere og ansatte i fiskeindustrien er blant arbeidstakergruppene som har fått høyere minstelønn. Fra 15.juni er minstelønnsatsene økt i ni bransjer.
13.06.2023
Ledere blir frakjørt på lønn - Fire av de fem siste årene har utviklere hatt høyere lønnsvekst enn ledere.
13.06.2023
Mange misforstår reglene om hovedferieperioden - Ansatte har rett til tre uker sammenhengende ferie i hovedferieperioden. Det betyr ikke at ferien må legges til denne perioden.
07.06.2023
– Bør bli enklere å ansette yngre arbeidstakere - Ungdom i skolepliktig alder har ikke lov til å jobbe mer enn to timer på dager det er skole. – Reglene hindrer virksomheter i å gi ungdom nyttig arbeidserfaring, sier Simployers rådgiver.
07.06.2023
Er det krav om å lyse ut ledige stillinger internt? - Det er ulike regler for hvordan en ledig stilling skal lyses ut - avhengig av om din virksomhet er privat eller offentlig.
Del siden: