Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

27.05.2020
Kan ikke kreve koronatesting av ansatte - Rådet fra helsemyndighetene er at alle med forkjølelsessymptomer holder seg hjemme fra jobb. Likevel kan ikke arbeidsgiver kreve at ansatte med slike symptomer tar en koronatest.
27.05.2020
Frykter konkursbølge i juni - Simployers økonomirådgiver frykter konkursbølge i juni, når dobbel momsregning og feriepengene forfaller samtidig.
27.05.2020
Viktigere enn noen gang å involvere AMU og verneombud - Mange steder jobber HR og ledergrupper nå på spreng for å sikre en trygg tilbakevending til en ny normal, etter uker med unntakstilstand. Dette er ikke tiden for å avlyse AMU-møter, eller å la være å involvere verneombudet fordi det er hektisk.
20.05.2020
Skatteetaten stopper kreativ utbetaling av feriepenger - Arbeidsgivere kunne spart store beløp på å flytte lønnstrekket i forbindelse med feriepengeutbetalingen til juli eller august. Det setter skatteetaten en stopper for.
20.05.2020
Endringer i kontantstøtten for næringslivet - Kompensasjonsordningen der foretak med stort omsetningsfall får tilskudd til dekning av faste, uunngåelige kostnader er endret fra april.
20.05.2020
Nytt verktøy kan redusere arbeidsrelatert sykefravær - Mer enn en tredjedel av sykefraværet skyldes forhold på jobben. Statens arbeidsmiljøinstitutt har utviklet et nytt gratis verktøy som viser seg å være effektivt for å redusere dette fraværet.
20.05.2020
Oppsigelse når den ansatte er permittert - Enten det er den ansatte selv som sier opp, eller det er bedriften som sier opp den ansatte under permittering – er det noen egne regler du bør kjenne til.
13.05.2020
Slik telles lønnspliktdagene ved permittering - De to dagene arbeidsgiver har lønnsplikt ved permittering telles ikke på samme måte som de 18 dagene med lønnskompensasjon som staten dekker i etterkant.
13.05.2020
Omsorgspenger når besteforeldrene ikke kan passe barna - Et av spørsmålene Simployers jurister får oftest for tiden, er om ansatte har rett på omsorgspenger dersom besteforeldrene likevel ikke kan passe barna. Det kan de ikke.
13.05.2020
Viktige punkter fra revidert nasjonalbudsjett - Regjeringen la denne uken frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Her har Simployers rådgivere oppsummert noen av punktene du bør få med deg.
06.05.2020
Nye retningslinjer for fordeling av syke barn-dager - NAV har kommet med nye retningslinjer for fordeling av omsorgspengedager mellom foreldre som er alene om omsorgen, får særkullsbarn eller har barn med kronisk sykdom eller funksjonshemning.
06.05.2020
Permitterte arbeidstakere tilbake til jobb - Mange arbeidsgivere opplever nå at de trenger permitterte ansatte tilbake på jobb helt eller delvis. Da er det en del de må tenke på.
06.05.2020
Arbeidstilsynet øker tilsynsvirksomheten igjen - I forbindelse med koronakrisen har arbeidstilsynet trappet ned på tilsynsvirksomheten. Nå trappes den opp igjen.
04.05.2020
Reisesatsene for 2020 er klare - Drøyt fire måneder på overtid er avtalene om statens satser for reiser underskrevet, og gjeldende fra 1. juni. Dermed mister arbeidstakerne igjen nesten et halvt år med satsøkninger.
29.04.2020
Feriepenger til arbeidstakere som er permittert - Mange arbeidsgivere betaler ut feriepenger og trekker lønn for ferien i juni. Ved permittering er det ikke nødvendigvis lønn å trekke av, noe som skaper utfordringer.
29.04.2020
Enda en utsettelse på ny skatteregel - Innføringen av skatteplikt på personalrabatter på persontransport er utsatt for fjerde gang. Er det mulig?
29.04.2020
Er hjemmekontor fortsatt en del av dugnaden? - Nå gjelder det å holde ut, sa myndighetene på en av de foregående daglige pressekonferansene.
22.04.2020
Syke-barn-dager når skoler og barnehager åpner - Når skoler og barnehager nå delvis åpner igjen, skal det mye til for at foreldrene har rett på omsorgspenger for å holde barna hjemme hvis de ikke er syke.
22.04.2020
Nå kan du søke støtte for omsetningstap - Fra denne uken kan virksomheter som har mistet hele eller deler av omsetningen under koronakrisen søke kontantstøtte.
22.04.2020
Tre tips til ledere som skal følge opp permitterte medarbeidere - Det å bli permittert vil oppleves og takles forskjellig fra person til person, men vil for mange være en tøff erfaring på flere måter.
Del siden: