Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

20.10.2021
Koronaregler forlenges ut året - Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt bort.
20.10.2021
Sju tips – slik forebygger du psykisk uhelse - Bli kvitt skammen og våg å snakke åpent om hvordan du føler og har det. Her er sju tips til hvordan du som leder kan forebygge psykiske lidelser i organisasjonen din.
20.10.2021
Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag - Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
13.10.2021
Nytt regelverk åpner for «fri» gradering av foreldrepenger - Med nytt regelverk for foreldrepenger kan ansatte i praksis gradere foreldrepengene som de ønsker. Det stiller store krav til at arbeidsgiver holder oversikt.
13.10.2021
Nå må virksomhetene kartlegge lønnsforskjeller - Neste år må de fleste virksomheter rapportere lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt bruken av ufrivillig deltid. Kartleggingen må gjøres nå.
29.09.2021
Forlenger sykepengereglene ut oktober - Selv om landet er åpnet opp, forlenger regjeringen de fleste koronareglene for sykepenger og omsorgspenger foreløpig ut oktober.
28.09.2021
Nye regler for fleksibelt uttak av foreldrepenger - Samtidig som den såkalte «fedrekvotefellen» blir fjernet 1. oktober, blir uttaket av foreldrepermisjonen langt mer fleksibelt. Men husk at arbeidsgiver også har noe å si!
28.09.2021
Juristens råd for utforming av hjemmekontoravtale - Har din virksomhet åpnet opp for at ansatte kan ha noen dager med hjemmekontor i uka? Da må det inngås egne avtaler om hjemmekontor. – Tenk gjennom hva du har med i avtalen, er rådet fra Simployers rådgiver.
22.09.2021
De vanskelige pendlerreglene - Det er nok ikke bare politikerne som sliter med å forstå pendlerreglene. I mange bransjer er vurderingene rundt pendling vanskelige, fordi man har uregelmessige arbeidsoppdrag, flere arbeidssteder og gjerne yrkesreiser inne i et pendleropphold.
22.09.2021
Skal jeg ta møtet fysisk eller digitalt? - - Valget om et fysisk eller digitalt møte er viktigere enn du kanskje tror, sier lederutvikler Stein D. Wesenberg. Noen møter egner seg rett og slett ikke for digital gjennomføring.
22.09.2021
– På tide å innføre gradert egenmelding - Ansatte som jobber litt mens de bruker egenmelding, mister retten til sykepenger. Nå mener Simployers rådgivere det er på tide å endre regelverket.
22.09.2021
Slik tiltrekker du deg de beste kandidatene! - Stillingsmarkedet koker akkurat nå, og mange virksomheter er på jakt etter de beste hodene. Hvordan skal akkurat du skille deg ut?
15.09.2021
Ny regjering varsler endringer i arbeidsmiljøloven - Retten til å ansette arbeidstakere midlertidig vil bli strammet inn i løpet av de første 100 dagene med ny regjering, varsler Arbeiderpartiet.
14.09.2021
Skattereglene favoriserer pendlere som reiser med fly - Pendlere som reiser med fly, slipper å forholde seg til den skattefrie grensen som andre pendlere må forholde seg. – En pussig bestemmelse som neppe fremmer miljøvennlig transport, mener Simployers skatteekspert.
14.09.2021
Frivillig hjemmekontor gir skatt på bredbånd og mobil - Når hjemmekontoret ikke lenger er begrunnet i smittefare eller opprettholdelse av driften, skal ansatte trekkes skatt når de får dekket privat internett eller mobiltelefon.
13.09.2021
Simployer kjøper svenske Edge HR - Simployer Group kjøper Edge HR, og utvider dermed sitt tjenestespekter innen HR-programvare og kunnskapstjenester i Norden.
08.09.2021
Slik blir permitteringsreglene 1. oktober - hvis de ikke forlenges - 1. oktober går de midlertidige reglene som er innført under koronapandemien etter planen ut. Her er oversikten over hvordan regelverket da blir, hvis politikerne ikke vedtar å forlenge ordningen.
08.09.2021
Foreldrene må betale når barna er i karantene - Om noen uker kan det være slutt på at foreldre kan bruke syke barn-dager når skolen er stengt eller barnet blir satt i karantene uten å være syk.
01.09.2021
Disse koronareglene gjelder ut september - De spesielle sykefraværsreglene som er innført under koronapandemien gjelder i utgangspunktet bare ut september. Hvis de ikke blir forlenget, er vi tilbake til normale regler fra 1. oktober.
01.09.2021
Kan du spørre om ansatte er vaksinert? - Mange arbeidsgivere lurer på om de kan kartlegge hvilke ansatte som er vaksinert. Svaret er at det skal mye til før det er greit.
Del siden: