Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

26.02.2020
Streng høyesterettsdom for brudd på arbeidstidsreglene - Høyesterett reduserer fengselsstraffen til 120 dager for bruddene på arbeidstidsreglene under søppelskandalene i Oslo og Vestfold. Likevel er det tidenes strengeste dom for arbeidstidsbrudd.
26.02.2020
Bare halvparten har god effekt av medarbeidersamtalen - Bare halvparten av norske ledere og HR-ansatte opplever at de har god effekt av medarbeidersamtalen, viser en ny undersøkelse. Her er noen tips for å øke verdien.
26.02.2020
Slik forbereder du deg på koronaviruset - Kan arbeidstakere nekte å reise til områder med koronasmitte, og hvordan forholder du deg til ansatte som kommer tilbake fra slike områder? Her er noen punkter du som arbeidsgiver bør vurdere i forbindelse med virusutbruddet som rammer verden.
24.02.2020
Hva skjer med lønn når man er sandfast på Gran Canaria? - Mange hundre mennesker er i dag ufrivillig igjen på Gran Canaria, fordi flyene ikke kan ta av i sandstormen. Hva skjer med lønnen til de som ikke kommer tilbake på jobb i tide?
20.02.2020
Dette skal til for å inndra egenmeldingsretten - Vy har opplevd mye støy etter at de tok fra ansatte retten til å bruke egenmelding. Dette er en mulighet arbeidsgiver har, men det er viktig å være oppmerksom på reglene.
20.02.2020
Fedrekvotefelle også for arbeidsgivere - Uklart regelverk og NAV sin praksis gjør at mange fedre går glipp av foreldrepenger de egentlig har krav på. – Reglene er et problem også for arbeidsgivere, sier Simployers HR- og ledelsesrådgiver.
12.02.2020
Nye forsinkelser for reisesatsene - Seks uker inn i det nye året er det lite som tyder på at reisesatsene for 2020 kommer med det første. – Bekymringsfullt, sier Simployers økonomirådgiver Espen Øren.
12.02.2020
Svært mange virksomheter fører timer feil - Alle virksomheter må føre lister oversikt over når ansatte er på jobb, ikke bare antall timer. I hver femte bedrift hvor Arbeidstilsynet kontrollerte dette i fjor, ble det gjort feil.
07.02.2020
- Snakk med lederen din før du går til legen - Presset mot fastlegene kunne blitt betraktelig redusert hvis flere virksomheter fokuserer på kulturbygging og holdningsarbeid knyttet til sykefravær og tilstedeværelse.
29.01.2020
Slik blir læringen digital - Utviklingen innen læring skjer enormt fort. Samtidig som læringsbehovet i arbeidslivet øker for hvert år, flyttes mer og mer av læringen over på digitale plattformer.
29.01.2020
Utvidet plikt til å rapportere om likestilling - Fra 2020 er det nye krav til hvordan arbeidsgivere skal jobbe med likestilling og diskriminering. Nå skal lønnsforskjeller mellom kvinner og menn på ulike nivåer i virksomheten og mengden ufrivillig deltid offentliggjøres.
29.01.2020
Denne arbeidstidsregelen misforstår nesten alle - Reglene for arbeidstid er komplisert, og mange har problemer med å forstå reglene. Gjennomsnittsberegning av arbeidstid skiller seg ut som noe mange har problemer med.
29.01.2020
Mer sykefravær i åpent kontorlandskap - Ansatte som jobber i åpent kontorlandskap eller deler kontor har høyere risiko for å bli sykmeldt, viser ny forskning. Det ekstra sykefraværet kan koste så mye som 6 milliarder kroner i året.
28.01.2020
8 tips når du skal starte egen bedrift - Som gründer og innehaver av en ny virksomhet, er det mye man må ha kontroll på. Her er 8 tips til deg som planlegger eller har startet din egen bedrift.
20.01.2020
Høyesterett: Sykmeldingen er bare en sakkyndig uttalelse - Sykmeldingen er bare en sakkyndig uttalelse til en søknad om sykepenger, slår Høyesterett fast i en fersk dom.
20.01.2020
Infotjenester blir til Simployer - Infotjenester går inn i et nytt tiår med nytt navn, ny eier og internasjonale ambisjoner. - Administrerende direktør Thorfinn Hansen tror arbeidslivet vil endre seg mye også det kommende tiåret.
01.01.2020
Disse regelendringene gjelder fra nyttår - Tradisjonen tro starter vi året med en oppdatering på noen av de viktigste regelendringene som gjelder fra nyttår. I år har vi blant annet fått en endring i arbeidsmiljøloven og en ny standard for rapportering av regnskapsdata.
22.12.2019
Ferd satser sterkt innen HR-teknologi – kjøper bransjeener Infotjenester - Ferd ser store muligheter for selskapet gjennom en ytterligere teknologisatsing for å utvikle Nordens ledende HR system og for å få enda mer tyngde internasjonalt. Ferd har lang erfaring med tilsvarende reiser fra andre investeringer, og ser fram til å satse for fullt med Simployer.
19.12.2019
8 ting du må vite om ny standard for regnskapsrapportering - Fra nyttår skal alle virksomheter kunne sende regnskapsopplysninger til Skatteetaten på det nye SAF-T-formatet. Her er 8 punkter du må kjenne til.
18.12.2019
Flere virksomheter får industrivernplikt fra nyttår - Flere virksomheter får industrivernplikt og kommunikasjonen med kommune og nødetater skal bli bedre. Endringene i industrivernforskriften trer i kraft 1. januar.
Del siden: