Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

02.11.2022
Slik jobber Simployer med engasjement og medarbeiderskap - Medarbeiderskap og engasjement er en sterk del av Simployers DNA. For å stryke engasjement jobber vi med trivsel, samarbeid, bekreftelse, stolthet, utvikling, retning og ledelse.
02.11.2022
Ukens spørsmål: Kan man hente inn en pensjonert ansatt som ekstrahjelp? - Det er strenge regler for å hente inn midlertidige ansatte. Gjelder disse når du henter inn en pensjonert ansatt som ekstrahjelp?
26.10.2022
Derfor bør du planlegge medarbeidersamtalen i god tid - Slik blir medarbeidersamtalen bedre både for medarbeidere, ledere og virksomheten
26.10.2022
Ukens spørsmål: Må en ansatt som skal pensjoneres jobbe ut oppsigelsestiden? - I ukens spørsmål ser vi på et eksempel hvor en arbeidstaker ønsker å gå av med pensjon på 67-årsdagen, og gir beskjed om dette en måned før. Må hun likevel jobbe ut oppsigelsestiden på tre måneder?
26.10.2022
Mange sliter med å følge regelverket for pendling - Grensene mellom yrkesopphold og pendleropphold er vanskelige å tegne opp, og det samme gjelder skillet mellom pendlerreise, yrkesreiser og arbeidsreiser.
19.10.2022
Slik kan du unngå overtredelsesgebyr fra Arbeidstilsynet - Her er noen tips for å hindre at du får gebyr dersom Arbeidstilsynet kommer på tilsyn til din virksomhet.
19.10.2022
Så mye dyrere blir elektriske firmabiler neste år - Hvis regjeringen får det som de vil, økes skatter og avgifter på en vanlig elektrisk firmabil med nesten 60.000 kroner fra nyttår. Det blir en stor ekstraregning for arbeidslivet.
19.10.2022
Engasjerte ansatte gir fornøyde kunder - Uten engasjerte ansatte er det vanskelig å gjøre kundene fornøyde, sier foredragsholder Steve van Belleghem i dette intervjuet fra Oslo Business Forum
17.10.2022
Streik i barnehagen gir ikke rett til fri - Gjennom pandemien har foreldre blitt vant til å bruke syke-barn-dager når skolen og barnehagen er stengt. Det har de ikke mulighet til dersom skolen eller barnehagen er stengt på grunn av streik.
12.10.2022
Advarer virksomheter mot tilpasning til økt arbeidsgiveravgift - Fra nyttår vil regjeringen kreve ekstra arbeidsgiveravgift for alle som tjener mer enn 750.000 kroner, men uten at lønn fra flere arbeidsgivere blir slått sammen. Samtidig lover de å slå ned på tilpasninger.
12.10.2022
Hvor kaldt kan man ha det på jobb? - Mange arbeidsgivere strever økonomisk på grunn av høye strømpriser. Hvor mye kan de senke innetemperaturen før det går for langt?
12.10.2022
Løft blikket – mental helse på jobben - Hvordan vi har det på jobben er helt avgjørende for folks mentale helse. Derfor er det viktig at arbeidsgivere tar dette på alvor.
12.10.2022
Alternativ til vold utvider avtalen med Simployer - Alternativ til vold har vært kunde av Simployer i flere år, og har nå utvidet med modulen for HR årshjul.
07.10.2022
Endringer i statsbudsjettet - Gunstigere skatteregler for pendlere, en ekstra arbeidsgiveravgift for høye inntekter, økt utbytteskatt og momsplikt på dyre elbiler, elektroniske nyhetstjenester og fjernleverbare tjenester fra utlandet. Det er noen av forslagene i Støre-regjeringens første statsbudsjett.
05.10.2022
Har ansatte rett på fri for å utføre militærtjeneste? - På grunn av endret trusselbilde blant annet mot norske olje- og gassanlegg, er det i disse dager mange arbeidstakere som på kort varsel blir kalt ut til Heimevernet for å bistå med sikkerhet. Har de rett på fri fra jobben – og skal de i tilfelle ha lønn?
04.10.2022
Dette skal til for å få team og organisasjoner til å yte maksimalt - Oppskriften på å få det beste ut av alle ansatte er metode, holdning og lidenskap. Det må starte hos lederne, sa foredragsholder Felipe Gomez under Oslo Business Forum.
04.10.2022
7 nye roller for HR i fremtiden - Vi har sett nærmere på 7 strategiske fremtidsroller for HR, som kan gjøre virksomheten mer attraktiv for jobbsøkere og gi en bedre ansattopplevelse.
28.09.2022
HR blir stadig mer strategisk - HR-faget har tatt store steg mot å bli mer profesjonelt, og vil fortsette å utvikle seg fra å være en forvalter til å bli en aktiv partner i forretningsutviklingen i årene som kommer.
28.09.2022
Engasjement handler om respekt og tilhørighet - Engasjement på arbeidsplassen handler om respekt og tilhørighet, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Karen Spens. Hun mener det er viktig å ta pulsen på organisasjonen oftere.
28.09.2022
Hvordan beregne lønn til arbeidstaker? - Arbeidstaker har avtalt fast månedslønn og begynner midt i måneden. Hvor mye lønn arbeidstaker skal ha den måneden, er det mange arbeidsgivere som er usikre på.
Del siden: