Siste fra nyhetsbrevet

Alltid oppdatert med siste nytt fra Simployer. Du kan også følge oss på Facebook, LinkedIn og Instagram.

13.12.2018
Innfører ny varslingsrutine for søknad om sykepenger - Etter innføringen av digital sykmelding har mange arbeidsgivere slitt med å holde oversikt over ansattes søknader om sykepenger. Nå innfører NAV en ny varslingsrutine.
11.12.2018
Disse inntektsopplysningene må fortsatt rapporteres manuelt - Fra nyttår blir a-meldingen som hovedregel brukt for å beregne sykepengegrunnlaget. Likevel er det fortsatt mye som må rapporteres manuelt.
11.12.2018
Skattemyndighetene kan sjekke bonuspoengene - Mange har lagt til grunn at det er umulig for skattemyndighetene å sjekke om ansatte bruker bonuspoeng de har tjent opp i jobben på private reiser. Det er ikke riktig.
04.12.2018
Så lenge må du oppbevare sykepengedokumentasjonen - Mange er usikre på hvor lenge de må oppbevare dokumentasjonen i forbindelse med ansattes sykmelding. Nå har det kommet noen nye avklaringer.
04.12.2018
Samtykke ved bruk av ansattbilder - Skal du som arbeidsgiver publisere bilder av ansatte offentlig, kreves det at de ansatte samtykker.
04.12.2018
Må ha rutiner for bonuspoeng og rabatter - Fra og med 2019 må arbeidsgiver rapportere inn privat bruk av bonuspoeng, gaver og rabatter ansatte får fra andre selskaper. Det krever gode rutiner.
21.11.2018
Disse rabattene blir skattefrie også i 2019 - Skattemyndighetene har nå avklart hvilke rabatter og bonuspoeng som blir skattepliktige og hvilke som slipper unna skatt og arbeidsgiveravgift med det nye regelverket som kommer i 2019.
21.11.2018
Slik endres arbeidsmiljølovens regler om innleie - I 2019 innskrenkes adgangen til å inngå avtale med de tillitsvalgte om innleie av arbeidstakere fra bemanningsbyråer. Arbeidsmiljøloven endres slik at bare de som har tariffavtale med de store forbundene kan inngå lokal avtale om innleie.
21.11.2018
Vil kjøpe far ut av fedrekvoten - Infotjenester har i det siste fått spørsmål fra flere arbeidsgivere som ønsker å kjøpe far ut av den nye og lange fedrekvoten. Det har de mulighet til – men det får noen konsekvenser for mor.
21.11.2018
Skjerper skatten på utenlandsreiser - I regjeringens avtale med KrF om statsbudsjett for 2019 er det enighet om å skjerpe inn skattleggingen av hotellovernattinger i utlandet.
21.11.2018
Gulventrepenøren AS velger Simployer på HRM-system - Løsningen til Gulventreprenøren omfatter skybasert HRM-løsning på både norsk og engelsk. HRM-løsningen består av modulene personalregister, dokumentarkiv, ferie, fri og permisjoner, sykefravær og sykefraværsoppfølging. I tillegg omfatter løsningen digitale håndbøker for HMS og personal.
14.11.2018
Telenor Arena velger Simployer på HRM-system - Løsningen til Telenor Arena omfatter skybasert HRM-løsning, som består av modulene personalregister, dokumentarkiv, ferie, fri og permisjoner, sykefravær og sykefraværsoppfølging. I tillegg har de digitale håndbøker for HMS og Personal.
13.11.2018
Gjensidigestiftelsen velger Simployer på HRM system - Løsningen til Gjensidigestiftelsen omfatter skybasert HRM-løsning, som består av modulene tidsregistrering, personalregister, dokumentarkiv, ferie, fri og permisjoner, sykefravær og sykefraværsoppfølging. I tillegg til digitale håndbøker for HMS og personal.
07.11.2018
Klargjør hva en fast ansettelse er - Hovedregelen i arbeidsmiljøloven er at arbeidstaker skal ansettes fast. Men hva er egentlig en fast ansettelse? I 2019 blir dette presisert i arbeidsmiljøloven.
07.11.2018
Mange jobber helt feil med HMS - Denne høsten har arbeidstilsynet igjen gitt pålegg og stengt arbeidsplasser for problemstillinger som er kjente i bransjene som kontrolleres. Mange tenker helt feil om HMS, mener Infotjenesters HMS-rådgiver.
05.11.2018
Gir du kollegene dine «likes»? - Mange er flinke til å gi «likes» og oppmuntringer i sosiale medier, men kanskje ikke like flinke til å skryte av kollegene i virkeligheten. Det sier banksjef Siw Bergsås, som oppfordrer til å gi flere likes på jobben!
02.11.2018
Steinerskolen i Arendal velger Simployer på HRM -system! - Løsningen til Steinerskolen i Arendal omfatter skybasert HRM-løsning for personalregister, dokumentarkiv, sykefravær og sykefraværsoppfølging, reise og utlegg, digitale håndbøker for HMS og personal, samt digitalt avvikssystem.
29.10.2018
Syvende endring i diettreglene på ett år - For syvende gang på ett år endres regelverket rundt diettgodtgjørelser. Denne gangen får vi et nytt skille mellom statens satser og skattereglene.
24.10.2018
Satset en halv million hver på gründerdrømmen - De to gründerne bak Oslo Business Forum hoppet av studiene og satset en halv million kroner hver på å følge drømmen. I år klarte de å få Barack Obama til Norge – men innrømmer at det ikke bare har vært plankekjøring.
24.10.2018
Ny avklaring om kjøregodtgjørelse - To måneder før jul kom det enda en avklaring rundt statens satser for 2018. Nå er det klart at arbeidstakerne fortsatt skal få ekstra penger hvis de fyller opp bilen på jobbreise.
Del siden: