"Ferie" er det mest brukte søkeordet i 2023

Ferie, egenmelding og webinar er blant ordene som er mest søkt på blant kunder og besøkende på Simployer.no i år.
Lise Gro AndersenInnholdsprodusent
onsdag 13. desember 2023
Lesetid: 1 Minutt

Tradisjon tro; Årets søketrender er en het potet på tampen av året. Tidligere denne uka avslørte Google hvilke ord, spørsmål og navn som folk flest har søkt på i året som har gått og nå gjør vi i Simployer det samme.

Mens nordmenn flest har googlet Hamas, Reiulf Steen og eplegele, er det litt andre ord som dukker opp på Simployers egen trendliste.

Ferie og egenmelding

På Simployers søkeordsliste er det "ferie", "ferieplan" og "egenmelding" som havner på de tre øveste plassene.

(Se hele listen nederst i artikkelen)

Kommunikasjonssjef Cornelia Bjørke-Hill er ikke overrasket over at det er nettopp disse ordene som blir mest søkt etter av kunder og andre besøkende på nettsidene til Simployer:

-  Dette er temaer som aldri går av moten for målgruppen vår. Vi har lang erfaring med å hjelpe norske arbeidsgivere med nettopp disse temaene, og søkeordene gjenspeiler også hva kundene våre spør om når de tar kontakt med rådgiverne på vår supporttjeneste, sier hun. 

Webinar

Litt lenger ned på listen finner vi ordet "webinar",  noe som gleder kommunikasjonsjefen spesielt.

-  I år har Simployer hatt mer enn 20 gratis webinarer med tusenvis av deltagere. Vi tolker dette som at HR-medarbeidere og ledere bruker oss som en kilde til læring og inspirasjon, og at webinar fra Simployer er et godt format for påfyll i en hektisk hverdag, sier Bjørke-Hill. 

HR-trender

2023 er første året med søkefelt på Simployer.no, og Bjørke-Hill vil følge spent med i året som kommer om søkeordene i 2024 vil gjenspeile de store HR-trendene.

-  Kunstig intelligens og livslang læring og utvikling av organisasjonen er noe vi vet opptar HR-folk, og det blir spennende å se om det også vil bli reflektert gjennom søkene i tiden som kommer, sier hun. 

Topp 10 søkeord på Simployer.no 2023

1.    Ferie 
2.    Ferieplan
3.    Egenmelding 
4.    Sykefravær
5.    Webinar 
6.    Reiseregning
7.    Onboarding
8.    Medarbeidersamtale
9.    Avvik 
10.    Overtid

Glem excel-ark og manuelle prosesser i lønnsjusteringsprosessen!

Simployer lønnsjustering gir støtte i alle deler av prosessen gjennom å skape tydelighet for samtlige aktører involvert i prosessen. 

Les mer om Simployer lønnsjustering

Del siden: