Når en ansatt går hjem med sykdom i løpet av dagen

Mange arbeidsgivere kjenner ikke til hva regelverket sier om en arbeidstaker som går hjem fra jobb med sykdom i løpet av arbeidsdagen.
Lise Gro AndersenInnholdsprodusent
tirsdag 2. april 2024
Lesetid: 1 Minutt
- Det er en utbredt misforståelse at man kan bruke egenmelding når man drar hjem fra jobb på grunn av sykdom, sier Simployers HR- og ledelsesrådgiver Atle Torp.

- Det er en utbredt misforståelse at man kan bruke egenmelding når man drar hjem fra jobb på grunn av sykdom. Det kan man ikke. Egenmelding skal kun brukes på hele sykefraværsdager, sier trygderettsrådgiver i Simployer, Atle Torp.  

Sykdom del av dag

Når en ansatt drar hjem på grunn av sykdom etter at arbeidsdagen har startet, har arbeidsgiver flere alternativer.

- Mitt inntrykk er at de fleste arbeidsgivere gir den ansatte permisjon med lønn for timene vedkommende er borte med sykdom, men det finnes nok også noen som trekker de ansatte i lønn for slikt fravær. Det har de anledning til, sier Torp.

Det samme gjelder dersom en arbeidstaker gjør noe arbeid hjemme i løpet av en sykefraværsdag. Da er det heller ikke anledning til å bruke egenmelding for denne dagen.

Sykefraværsdagen 2024

Konferansen som gir deg faglig påfyll, konkrete tips og masse inspirasjon! Delta 14.mai i Oslo eller digitalt.

Se hele programmet

Ikke egenmelding del av dag

Torp sier det er viktig at man følger dette regelverket, blant annet for at utbetalinger og refusjoner fra NAV skal bli riktig.

- Arbeidsgiver skal betale de 16 første dagene av et sykefravær, før NAV tar over. Dersom man lar en arbeidstaker urettmessig bruke egenmelding for en halv sykefraværsdag, vil konsekvensen kunne bli at NAV starter utbetalingen på feil tidspunkt, sier Torp.

En annen konsekvens av å la arbeidstakere bruke egenmelding ved sykefravær for deler av dagen er at man kan komme i skade for å inndra egenmeldingsretten på feil grunnlag.

- Dersom arbeidstakeren for eksempel har brukt egenmelding etter å ha gått hjem fra jobben med sykdom fire onsdager på rad, så vil det kunne føre til at arbeidsgiver inndrar egenmeldingsretten til den ansatte i et halvt år på feil grunnlag, sier Torp.

Les også: Dette må du vite om egenmelding

På tide å digitalisere oppfølging av sykmeldte?

Har lederne i din virksomhet de verktøyene de trenger for å følge opp syke medarbeidere på en god måte, for å sikre et lavest mulig sykefravær? Simployer HRM gir ledere systemstøtte med oversikt over kommende frister og oppgaver knyttet til et sykefravær.

Del siden: