Flere får dekket internett og mobil av jobben

Flere arbeidsgivere dekker nå ansattes kostnader til mobil og internett, viser ferske tall Simployer har hentet inn. Samtidig tyder tallene på at flere gir slike kostnader som gave, for at de ansatte skal spare skatt.
Magnus SchaftInnholdsprodusent
onsdag 26. januar 2022
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Faghjelp. Les mer om Faghjelp her.

Simployers økonomirådgiver Espen Øren sier flere nå får dekket mobiltelefon og privat internett av jobben.

I to tidligere artikler den siste tiden har Simployer omtalt hvilke fordeler flest har på jobben og at 2021 ble en bonusfest for over en halv million norske arbeidstakere.

 

Nå har vi også sett på hvilke ytelser som benyttes i økende grad, og sammenliknet mot normalåret 2019:

Antall mottakere av fordelen elektronisk kommunikasjon økte fra 891 000 til 946 000.

– Det er grunn til å anta at økt bruk av hjemmekontor har ført til at flere arbeidsgivere nå dekker mobiltelefon og privat internett for sine ansatte. Når ansatte må jobbe hjemmefra, fører det naturligvis til at ansatte må ha en god og stabil internettlinje hjemme, og noen har nok vært nødt til å installere nye internettlinjer for å dekke arbeidsgivers behov. Samtidig vil de fleste i større grad enn tidligere bli nødt til å bruke sin private mobiltelefon til jobbsamtaler, sier Simployers økonomirådgiver Espen Øren.

Vi har også sett på hvor store beløp som i snitt innberettes på de ulike postene i A-meldingen:

Elektronisk kommunikasjon får beløpet fastsatt basert på et fast beløp, og har tidligere ligget stabilt. Men i 2021 falt gjennomsnittlig innberettet beløp fra 3 850 kr til 3 259 kr.

– At det gjennomsnittlige beløpet som dekkes har gått ned, kan ha flere årsaker. Noe av grunnen kan være at flere arbeidsgivere nå gir hele eller deler av beløpet som gave til sine ansatte, slik det ble åpnet for gjennom et nytt regelverk i 2021. Det gjør at ansatte sparer skatt, samtidig som arbeidsgiver sparer arbeidsgiveravgift – og kan føre til at noe av beløpet som tidligere ble rapportert inn som elektroniske kommunikasjonstjenester nå blir rapporter som gaver, sier Øren i Simployer.

Jobbtelefon, firmabil og bonus er bare noen av de mange tingene HR kan velge å legge inn i en kompensasjonspakke for å vinne kampen om talentene. Her kan du se gratiswebinaret «Derfor må HR legge en god belønningsstrategi» som Simployer nylig sendte.

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: