Disse fordelene har flest på jobben

Visste du at nesten ni ganger flere har bonus enn firmabil? Vi har sjekket hvor mange nordmenn som mottar ulike former for kompensasjon og fordeler fra jobben.
Magnus Schaft, Journalist
schedule onsdag 12. januar 2022
Lesetid: 1 Minutt

Kompensasjon er mer enn lønn! Innrapporteringer via a-meldingen gir et innblikk i hvor mange som har ulike skattepliktige fordeler og ytelser.


Her er hele listen, sortert fra vanligst til mest uvanlig:

 

Ved å sammenlikne innrapporteringene fra 2020 med 2019 kan vi også se hvor mye gjennomsnittlig skattepliktig beløp er endret. Her er hele listen, sortert fra størst økning til størst reduksjon:


– Elektronisk kommunikasjon verdsettes etter en fast sats, så det er ikke overraskende at beløpet her ligger flatt. At rentefordel på lån øker så veldig har sammenheng med at renten i 2020 ble senket veldig raskt av sentralbanken. Normrenten som man beskattes etter hang ikke helt med i svingene på sentralbankens kjappe rentekutt. Dermed ble det perioder hvor mange som har rimelig lån i arbeidsforhold betalte mindre i rente enn normrentesatsen, sier Simployers skatterådgiver Espen Øren.

Normrentesatsen var 2,6 prosent helt til juli 2020, mens sentralbanken nullet renta i løpet av våren.

 

Lønn, bonus, rimelige lån, jobbtelefon, firmabil? Det er mange ting man kan legge inn i en kompensasjonspakke. Her kan du se det gratis webinaret «Derfor må HR legge en god belønningsstrategi». Webinaret passer for alle som vil legge en god strategi for lønnsoppgjør og lønnsrapportering i 2022.

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: