Kvittering på bompenger og parkeringsutgifter?

Må arbeidsgiver kreve kvittering for bompasseringer og parkering for å refundere utgiftene til arbeidstaker trekk- og avgiftsfritt?
Espen ØrenRådgiver lønn og økonomi
mandag 8. januar 2024
Lesetid: 1 Minutt
TRENGER IKKE KVITTERING: Arbeidstakerne trenger ikke fremskaffe kvittering for å få dekket bompengene trekkfritt.

Reiseregning er et komplisert tema, som mange har spørsmål om. Hver dag svarer Simployers rådgivere på mange spørsmål om korrekt føring av reiseregning. Et av spørsmålene som går igjen, er hvorvidt arbeidstaker må kreve kvittering på bompasseringer og parkering som skal refunderes til arbeidstaker.

Gratis sjekkliste: Dette må reiseregningen inneholde

Det er mange krav til hvilke opplysninger reiseregningen skal inneholde for at arbeidsgiver skal kunne utbetale reisegodtgjørelser trekk- og avgiftsfritt.

Last ned sjekklistenSkattebetalingsforskriften slår fast at det ikke kreves bilag for å kunne refundere småutgifter til bompasseringer, parkering o.l. når disse utgiftene kan anses som nødvendige utgifter i forbindelse med arbeidet eller oppdraget, og at de fremgår i en reiseregning. Kostnaden må spesifiseres på reiseregningen.

Det er med andre ord slik at arbeidsgiver ikke trenger å kreve kvitteringer på bompenger og parkering fra de ansatte når de fyller ut reiseregninger.

Men selv om reglene om forskuddstrekk ikke krever at det leveres fysiske eller skannede bilag for slike utgifter, står arbeidsgiver fritt til å kreve at ansatte skal levere inn dette for å få dekket faktiske utlegg.

For at utgiftene skal kunne refunderes trekkfritt, må reiseregningen uansett inneholde følgende opplysninger:

- arbeidstakers navn, adresse og underskrift
- dato og klokkeslett for avreise og hjemkomst
- formål med reisen
- hvilke arrangement arbeidstaker har deltatt på

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: