Mange er usikre på hvordan de skal håndtere ny hverdag

Svært mange kontorvirksomheter jobber nå med å finne ut hvor mye fleksibilitet de skal tilby ansatte i etterkant av pandemien. Neste uke deler flere selskaper og eksperter sine råd under konferansen Simply Work.
onsdag 20. oktober 2021
Lesetid: 2 Minutter
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Ekspert. Les mer om Ekspert her.

Det skrives og sies mye om den hybride hverdagen for tiden, og svært mange HR-ansatte og ledere i virksomheter med mange kontoransatte jobber nå med å finne ut hvor fleksible de skal være fremover.

Både for å beholde og tiltrekke seg arbeidstakere med økte forventninger til fleksibilitet, og samtidig sikre høy produktivitet, et godt samarbeidsklima og bygge kultur på arbeidsplassen.

– Å balansere disse hensynene opp mot hverandre oppleves nok som krevende i mange virksomheter. Vi opplever stor etterspørsel etter kunnskap om hva andre virksomheter gjør, og hvilke erfaringer de har gjort med mer eller mindre fleksible løsninger. Derfor har vi samlet et knippe personer som kan bidra til å gjøre disse valgene enklere for arbeidsgivere som er usikre på hva som er den beste løsningen for dem, sier Ida Ianke i Simployer.

Hun er ansvarlig for den digitale konferansen Simply Work, som sendes direkte fra Litteraturhuset i Fredrikstad neste uke.

Telenor deler erfaringer

Under konferansen deler blant andre HR-direktør Anne Flagstad i Telenor Norge sine erfaringer fra før og under pandemien. I tillegg vil hun snakke om den nye arbeidshverdagen, som de kaller SmidigDag.

– Vi tror mange kan lære noe av hvordan Telenor har løst utfordringene med å veksle mellom hjemmekontor og arbeid på kontoret, men også fysisk utforming av kontorlokalene. De tilrettelegger for ulike arbeidssoner basert på ulike arbeidsoppgaver og behov, slik at også lokalene er mer fleksible og egner seg bedre for ulik bruk. Telenor Norge har gjort noen undersøkelser som de har benyttet som grunnlag for SmidigDag, og vi får nok også noen drypp fra disse, sier Ianke i Simployer.

Flere eksperter deler

På scenen under konferansen står også Nina Melsom, som er direktør for arbeidsliv og forhandlinger i NHO.

– Mer enn halvparten av medlemsbedriftene i NHO har hatt ansatte på hjemmekontor under koronapandemien. Melsom vil si litt om hvordan fremtidens arbeidsplasser ser ut fra deres perspektiv, og gjøre seg noen tanker om hvor mange som vil fortsette å jobbe hjemmefra i tiden som kommer, sier Ianke.

Ledelse, regler og rammeverk

På konferansen vil du også møte Pål Molander i STAMI, som skal snakke om hvorvidt fjernarbeid er en risikofaktor eller gull og grønne skoger. Psykolog Oddvar Skjæveland kommer for å snakke om den fysiske arbeidsplassen i tiden som kommer, mens Sverre W. Hartmann fra Stockholm School of Economics skal snakke om å lede medarbeidere i en hybrid hverdag.

– I tillegg vil du møte noen av Simployers rådgivere som blant annet skal snakke om rammene og regelverket du må forholde deg til ved ulike grader av fleksible hjemmekontorløsninger for ansatte. Alt i alt tror vi at mange vil sitte igjen med et langt bedre grunnlag for å skape en ny normal for sin virksomhet, sier Ida Ianke i Simployer.

Gratis guide til deg som vurderer hybridkontor

Få et innblikk i hvilke problemstillinger du som arbeidsgiver, HR-medarbeider eller leder må tenke gjennom før en avgjørelse om hybridkontor skal tas.

Last ned guide

Del siden: