1 av 2 arbeidstakere tør ikke være personlig med lederen sin

God ledelse blir viktigere for norske arbeidstakere, men mange kvier seg for å snakke med lederen sin om personlige ting. – Det kan svekke tillit og trivsel, mener HR-rådgiver Fam Camilla Viksand Manson i Simployer.
Lise Gro AndersenInnholdsprodusent
onsdag 6. september 2023
Lesetid: 1 Minutt

I en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Simployer svarer nær halvparten av de spurte arbeidstakerne at de ikke føler det naturlig å snakke med sin nærmeste leder om personlige ting. Hele én av syv føler at det hverken er naturlig å snakke om personlige eller profesjonelle saker.

 – Dette er skremmende høye tall. Dersom du skal skape et godt arbeidsmiljø med høy trivsel, må folk føle at de kan snakke med deg, sier Fam Manson, som er HR-rådgiver i Simployer.

Les også: Sjekk hva flest verdsetter ved lederen sin

Viktigheten av ledelse øker

Simployers undersøkelse viser også at godt arbeidsmiljø er det aller viktigste for norske arbeidstakere når de vurderer en arbeidsgiver. Deretter kommer god ledelse, givende arbeidsoppgaver og økonomiske kompensasjonsordninger som lønn og bonus.

Av driverne er det spesielt viktig å merke seg god ledelse. En tilsvarende undersøkelse fra rekrutterings- og bemanningsbyrået Randstad viser nemlig at viktigheten av dette har økt fra 37 til 59 prosent i løpet av det siste året. God ledelse trumfer nå viktigheten av givende arbeidsoppgaver.

-  Lav tillit påvirker prestasjoner, atferd og lojalitet. At stadig flere setter god ledelse høyere på listen over hva som er viktig, er en indikasjon på at det er noe mange savner i dag. Og når vi ser det i sammenheng med disse tallene, er det tydelig at mange ledere har et stort forbedringspotensial, sier Manson.

Hun synes tallene er interessante. – Etter de to årene med pandemi og uforutsigbare arbeidsdager, har nok mange fått kjenne på hvor viktig det er med solide ledere. Det blir viktig for alle virksomheter å investere i lederutvikling i årene som kommer, sier hun.

Last ned rapport: Simployer Puls 23


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: