Nye permitteringsregler fra 1. mars

Fra 1. mars er det igjen blitt dyrere å permittere ansatte for arbeidsgivere. Nå må de betale lønn i 15 dager.
tirsdag 1. mars 2022
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Ekspert. Les mer om Ekspert her.

Permitteringsreglene har vært endret hyppig gjennom koronapandemien, og det kan være krevende å følge med på hva som til enhver tid gjelder.

Nå har vi fått enda en endring, som gjør at arbeidsgivere må betale lønn i fem dager ekstra.

– Arbeidsgivere som iverksetter nye permitteringer fra og med 1. mars 2022 må betale en lønnspliktperiode på 15 dager. Dersom permitteringen er iverksatt før 1. mars vil lønnspliktperioden være 10 dager. Dette gjelder selv om lønnspliktperioden ikke er ferdig før 1. mars, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Camilla Schie-Veslum.

Ingen ytterligere endringer

Simployers jurist sider det ikke er flere endringer av permitteringsregelverket som trer i kraft i denne runden.

– Vi minner for ordens skyld om at permitteringen normalt regnes som iverksatt ved utløpet av varselfristen på 14. dager. Det betyr at permitteringer som ble varslet før 1. mars, med oppstart etter 1. mars, vil bli omfattet av den nye forlengede lønnspliktperioden, sier Camilla Schie-Veslum i Simployer.

Trenger du støtte ved permittering eller nedbemanning?

Husk at våre juridiske rådgivere hver dag sitter klar til å svare på spørsmål fra deg som jobber med HR og ledelse.

Les mer om Ekspert Personal og prøv gratis

Del siden: