Kvitt deg med feriemaset

35 prosent av norske arbeidstakere har ingen oversikt over eget fravær og ferieforbruk.
fredag 30. mars 2012
Lesetid: 2 Minutter

I stedet bruker de både egen og andres tid på spørsmål om dette flere ganger i året. Men det finnes en løsning, og den vil spare deg for tid, penger og trolig en hel del irritasjon.

En undersøkelse blant norske ledere viser at de bruker to av fem arbeidsdager på rutiner og administrative gjøremål. En del av dette er nok tilknyttet nettopp spørsmål om resterende ferier.

Det er noe oppsiktsvekkende at så mange norske ledere fortsatt tar seg tid til å svare på slike spørsmål, i stedet for å investere i et system som vil fjerne problemet.

Fordelen med en web-basert løsning som HRessurs, er at alle får tilgang til den informasjonen de har behov for. Lederen får total oversikt, mens den enkelte medarbeider får tilgang til egne tall og fakta.

Det fjerner behovet for de stadig tilbakevendende spørsmålene om restferier og muligheter for å ta et par dager fri.

Du får se belegget på hele avdelingen

HRessurs gir også oversikt over sykefravær og permisjoner, slik at man på et øyeblikk kan avgjøre om hvordan belegget på avdelingen er. Uten slik oversikt er det fort gjort å si ja til feriedager, uten at vedkommende har noe til gode, eller gi noen fri uten å vite at det er flere fravær på avdelingen fra før.

I den web-baserte tjenesten vår får leder varsel via epost når en medarbeider har søkt om ferie. Og medarbeider får beskjed på samme måte når leder har behandlet søknaden.

På den måten foregår all kommunikasjon og behandling fra samme system. Vår løsning hjelper deg å planlegge ferieavviklingen på en enkel og kostnadseffektiv måte.

Historikk er også viktig når man skal fordele feriedager rettferdig.

HRessurs holder orden slik at samme medarbeider ikke får sommerferie i de beste julidagene flere år på rad, eller at for mange av dine butikkansatte får juleferie samtidig. Forsiden på løsningen gir deg dessuten aktuell direkteinformasjon om alle registrerte fravær den aktuelle dagen.

Arbeiderpartiet er fornøyde brukere

Arbeiderpartiets stortingsgruppe er blant de flere tusen brukerne av HRessurs.

- Det er et enkelt og selvforklarende system som gir oversikt. På HR-siden er HRessurs et godt og enkelt verktøy, også når det gjelder ferielister, oversikter og så videre. Alle 53 ansatte hos oss bruker systemet. De legger inn søknader om ferie, som personalsjefen eventuelt godkjenner. De søker også om permisjoner og tjenestereiser via systemet. Vi kan dessuten ta ut rapporter og lister for det meste, sier personal- og administrasjonssjef Ann- Cathrin Becken i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Tidligere brukte de manuelle lister. Det var både tidkrevende og lite hensiktsmessig. Nå kan personalsjefen se ferieoversikten både for alle ansatte og gruppevis.

HRessurs har i dag flere tusen brukere som har feriemodulen. I en brukerundersøkelse svarte hele 97 prosent at det er tilfredse med produktet, og at det fungerer etter hensikten.

Løsningen vår er skalérbar og svært brukervennlig. Våre medarbeidere er behjelpelige med oppsettet, men den påfølgende bruken av HRessurs er både enkel og logisk. I utgangspunktet er den fremstilt med tanke på små- og mellomstore bedrifter, men nå har også de store virksomhetene sett fordelene ved systemet.

Trenger du hjelp til å få system i feriekabalen? Her kan du se nærmere på vår løsning


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: