7 sitater vi ikke glemmer fra Nordens største HR-konferanse

Træfpunkt HR i København er tilbake i førpandemisk toppform, og hadde i år mer enn 2 000 besøkende, 130 utstillere med stands og over 30 foredrag med en fin miks av HR-teknologi og HR-trendene mangfold, rekruttering, engasjement og fleksibilitet.
Magnus Schaft, Innholdsprodusent tirsdag 17. oktober 2023
Lesetid: 3 Minutter
Thomas Jankowski Nielsen fra Simployer Danmark viser frem pulsmålingsverktøyet Simployer &frankly

Simployer var for første gang sterkt representert på messen. I tillegg til en godt besøkt stand, var flere kunder på scenen der de delte historier om ansattes engasjement.

Her har vi plukket sju uforglemmelige sitater scenen:

Jakob Lunøe

«Jeg synes ikke alltid HR er flinke til å bringe tallene på bordet.»

Jakob Lunøe, CEO i Delogue PLM, mener at deres selskap er verdt titalls millioner mer fordi de kan dokumentere HR-nøkkeltall som eNPS og ansattes engasjement.

«Mange av dem som sier opp, oppgir at de forlater selskapet på grunn av lederen sin. Å ha en god leder er en enorm faktor som overskrider både bonus og lønn, og det er også avgjørende når man ansetter nye medarbeidere», fortalte Lunøe.

 

 

Julie Odefey

«Livsfaser er viktigere enn generasjon X, Y og Z.»

Julie Odefey, Director & Head of Marine People Strategy i Maersk, argumenterte for at det bør være en politikk for de ulike livsfasene, ikke bare seniorpolitikken. Generasjoner kan ha ulik musikksmak, og alder kan spille en stor rolle i forhold til hva slags teamarrangementer ansatte ønsker.

Men ofte er det viktigere for ledelsen å forstå hvilken livsfase den ansatte er i. For eksempel, om de sørger eller ønsker å utforske verden. Noen opplever samlivsbrudd og tap av nære i 20-årene, mens andre får barn i 40-årene. Dette gjelder på tvers av generasjoner.

 

 

Agnete Lundemose

«Vi har ikke hatt problemer eller store diskusjoner. Korttidsfraværet har gått ned, kanskje fordi det nå er mindre stress.»

Agnete Lundemose, HR-direktør i Norlys, fortalte om da bedriften innførte ubegrenset sykedager med lønn ved barns sykdom i februar 2023. Det som økte mer enn fraværet, var medieomtalen: Norlys fikk 40 artikler i mediene, og Lundemose var gjest i Aftenshowet hos DR.

Lundemose understreket på Træfpunkt HR at det er vanskelig å si 100% hvordan ordningen fungerer, da den bare har vært aktiv i sommerhalvåret, som vanligvis har færre syke barn.

 

 

Caroline Farberger

«Jeg endret synet mitt på kjønnsroller etter noen måneder som kvinne.»

Caroline Farberger, chairwoman, forfatter og taler, fikk nesten en endeløs applaus i Store Sal da hun delte historien om hvordan hun som direktør i et stort forsikringsselskap gikk hjem som mann på torsdager og møtte opp som kvinne på fredager. Hun fortalte at kvinner kom til henne med historier de aldri ville ha delt med henne da hun var mann.

Farberger begeistret også med historien om hvordan hun tok med seg den gambiske Isatou Jones på en gründerkonferanse. Jones var en enslig mor til tre i en svensk forstad, og hun brukte tilgangen til det eksklusive nettverket for å skaffe midler til å starte en makeup-virksomhet.

 

 

Ditte Buch Andersen

«Trivselsmålinger er litt overfladiske og gammeldagse. Engasjementsundersøkelser handler mer om hvor engasjerte de ansatte er i de enkelte faktorene som påvirker hvor glade og tilfredse de er med å gå på jobb.»

Sitatet fra Ditte Buch Andersen, Director of People & Culture i Neurons, kom i Q&A-runden etter presentasjonen med tittelen "How employee engagement went from nice-to-have to a need-to-have in HR". Andersen svarte på spørsmål om utviklingsreisen fra fokus på trivsel til fokus på engasjement med hyppigere målinger.

 

 

Camilla Hillerup

«Jeg er ganske sikker på at AI blir vår kollega på en eller annen måte, og ikke vår etterfølger.»

Lille sal var fullstappet og mer da Camilla Hillerup, HR-direktør i Microsoft Denmark & Iceland, delte noen av tankene sine og Microsofts tanker om AI's innflytelse på arbeidsplassene.

Hillerup anbefalte salen å betrakte AI som en medpilot, ikke som en autopilot. Hun viste også til data som viser at dobbelt så mange selskaper ønsker å bruke AI for å øke de ansattes produktivitet i stedet for å redusere antall ansatte. Mange tilhørere lærte også hvordan Microsoft måler engasjementet jevnlig blant de ansatte.

 

 

Signe Enemark Kildesgaard

«Det var en sann glede å se dere på Træfpunkt, i så engasjert dialog med eksisterende og nye kunder om hvordan man kan arbeide strategisk og datadrevet med engasjement for å frigjøre det fulle potensialet hos mennesker.»

Signe Enemark Kildesgaard, ledelsescoach, var nesten konstant på scenen som vert og intervjuer i ulike paneldebatter og nøkkelnotater.

 

Magnus Schaft

Innholdsprodusent