5 tips for å roe ned før ferien

Føler du deg stresset og har vanskelig for å finne hvilepulsen før ferien starter?
Magnus Schaft, Innholdsprodusent tirsdag 27. juni 2023
Lesetid: 1 Minutt
«Jeg bruker den første uka av ferien på å få ned pulsen og komme i feriemodus».

Kjenner du deg igjen i sitatet? Vi er mange som er stresset før ferien. Men for å få en rolig, harmonisk og herlig ferietid må vi roe ned i tide.

Men hvordan kan du komme igang med nedtrappingen allerede nå? Her er en enkel sjekkliste for hvordan du kan få en sunnere arbeidshverdag fram mot ferien og bedre mental balanse gjennom sommeren:

1️.️ Pust

Start hver morgen med å ta 20 dype åndedrag. Bestemt deg for å ha en positiv intensjon for hva dagen skal bli, og hvilken følelse du vil skal prege dagen. For eksempel ro, balanse eller harmoni.

2️. Prioritér

Tenk gjennom hva som er dine viktigste prioriteringer på jobb og privat før du tar ferie. Sett av tid til å få de gjort og legg dem inn i kalenderen, gjerne tidlig på dagen, når du er fokusert.

3.️ Pust igjen

Avslutt dagen med 20 dype åndedrag og tenk gjennom hva du kjenner deg takknemlig for akkurat i dag. Det trenger ikke være noe store greier, for eksempel en kopp kaffe med en kollega eller at du fikk en vakker spasertur til jobben fordi du gikk av en holdeplass før du måtte.

4.️ Synkronisér forventningene

Snakk med familien eller de du skal på ferie med om forventninger. Hvordan kan dere hjelpe hverandre med å gjøre ferien så bra som mulig, så alles behov kan bli ivaretatt?

5️. Slipp taket i jobben

Når ferien er vel i gang, er det tid for å slutte å tenke på jobben og gjøre noe annet du virkelig liker. For eksempel: Lese en bok, være utendørs, ha samvær med mennesker du liker eller bare la tankene flytte fritt. Akkurat som kyrne trenger hjernen å slippe ut av fjøset på sommerbeite. 

 

Magnus Schaft

Innholdsprodusent