Vigleik Takle blir ny toppleder i Simployer

Vigleik Takle (41) overtar lederjobben i HR-tech selskapet Simployer. Takle har bred erfaring fra ledende SaaS selskaper (Software-as-a-Service), og har gjennom sin karriere jobbet med ledelse, internasjonalisering og kommersialisering av selskaper som Volue, Kongsberg Digital og Cxense.
Cornelia Bjørke-HillHead of Group Communications and PR
torsdag 2. desember 2021
Lesetid: 2 Minutter

Styreleder i Simployer, Frode Haugli, er meget fornøyd med ansettelsen av Takle;

- Vi er svært fornøyde med å få Vigleik inn som konsernsjef i Simployer. Hans erfaring med å lede og utvikle kommersielle tech selskaper, samt skape skalerbar vekst for SaaS-virksomheter, passer som hånd i hanske med Simployers ambisjoner. Hans genuine interesse for medarbeidere, kultur og kunder er videre helt i tråd med selskapets fokus.

Som ny konsernsjef i Simployer vil Takle ytterligere akselerere selskapets reise mot målet om å bygge en Nordeuropeisk leder innen HR-teknologi og kompetanse.

- Jeg er utrolig stolt og motivert av å få tillit som CEO i Simployer. Det globale HR markedet er i sterk vekst, både i form av markedsstørrelse samt strategisk viktighet. Simployer har både teknologien og kompetansen som skal til for å bli en ledende spiller i dette markedet. Det gjør dette til en drømmejobb for min del - en unik mulighet å ta et vellykket nordisk selskap ut i et sterkt voksende marked i Europa, sier Takle.

Takle ser fram til å jobbe tett sammen med en allerede sterk organisasjon og ledergruppe, og kommer til å jobbe på tvers av selskapets lokasjoner i Oslo, Sarpsborg, Kristiansund, Gøteborg, Stockholm og Gdansk.

- Jeg er imponert over hva Simployer har fått til så langt - de har bevist gjennom en årrekke at de er i stand til å følge utviklingen i markedet og levere høy kundeverdi. Det er et stort privilegium å kunne få lede mer enn 300 kompetente medarbeidere på den spennende vekstreisen som ligger foran selskapet, understreker Takle.

Simployer har vært et familieeid selskap siden 1985, og Ferd ble ny hovedaksjonær i 2020. Eierselskapet er meget fornøyd med ansettelsen av Takle.

- Pandemien har skapt store endringer i arbeidsmarkedet og har gjort rollen til HR enda mer strategisk viktig. Simployer er særdeles godt posisjonert som den største aktøren innen HR-teknologi og kompetanse i Norge og Sverige, og videre geografisk ekspansjon blir viktig i årene som kommer, sier Danjal Haaland Danjalsson, investeringsansvarlig i Ferd.

Nåværende CEO, Thorfinn Hansen, har jobbet i Simployer i over 27 år, samt ledet det i 16. Både styret og eierne takker Hansen for særs god ledelse og utvikling av selskapet over lang tid.

Takle tar over roret den 1 mars 2022. Fram til dette vil Simployers Norges sjef, Gard Rønning, fungere som Simployers konsernsjef.

Simployer er et av Skandinavias største SaaS selskap. Med 35 års historikk er selskapet markedsledende i Norge og Sverige innen HR-teknologi og kompetanse.

 


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: