Svenskene fortsatt svensker

Finansminister Sigbjørn Johnsen suspenderer reglene om at utenlandske borgere må melde flytting dersom de skal jobbe i Norge i mer enn seks måneder i året.
tirsdag 15. februar 2011
Lesetid: 1 Minutt

Etter at Skattedirektoratet varslet om skjerpede rutiner i forbindelse med utstedelse av skattekort og D-nummer for utenlandske arbeidere i Norge, har det ført til en voldsom protest fra blant annet svensker som arbeider i Norge, men bor i Sverige.

For reglene i folkeregisterloven sier at dersom en utenlandsk borger arbeider mer enn seks måneder i året i Norge, skal vedkommende melde flytting. Det har mange svensker som arbeider i Norge reagert på.
Nå suspenderer finansministeren denne regelen:
- Svenske pendlere skal inntil videre ikke behøve å bli bostedsregistrert i Norge, sier finansminister Sigbjørn Johnsen i en pressemelding.
Beslutningen kommer som et resultat av Finansdepartementet har satt ned en arbeidsgruppe som skal se på bostedsregistreringen av utenlandske arbeidstakere.

Nye rutiner innen 1. juni
- Arbeidsgruppen er blitt enige med Skattedirektoratet om at saker om bostedsregistrering som har oppstått som følge av at personer med D-nummer søker om skattekort for annet år på rad, stilles i bero inntil videre.
Dette innebærer at utenlandske pendlere inntil videre bare vil bli bostedsregistrert i Norge dersom de selv ber om det. Skattedirektoratet har allerede gitt instruks om at denne gruppen skal få skattekort uavhengig av spørsmålet om bostedsregistrering. Bostedsregistrering av svenske arbeidstakere i Norge har kommet på dagsordenen som følge av rutineendringer i Skattedirektoratets kontroll av personer med D-nummer. Arbeidsgruppen skal komme med nye forslag til løsninger innen første juni.

Må fortsatt møte opp
Infotjenester har henvendt seg til Skattedirektoratet og fått bekreftet at utenlandske arbeidere fortsatt må møte opp på sitt lokale skattekontor for å få skattekort og for identifikasjonskontroll.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: