Simployer tar steget ut i Europa

Simployer har over 30 års erfaring fra det skandinaviske markedet, nå lanserer selskapet sine løsninger i Azure Marketplace for å bli en seriøs utfordrer i hele Europa.
schedule fredag 20. mai 2022
Lesetid: 3 Minutter
Fra venstre: Ole-Magnus Lervik Zmuda, Customer Program Manager for ISV i Microsoft Norge, Kristian Kolstad, CTO i Simployer-gruppen, Cornelia Bjørke-Hill, Head of Group Communications and PR i Simployer-gruppen og Ole Christian Smerud, Partneransvarlig i Microsoft Norge.

Simployer har levert tjenester til HR-avdelinger over hele landet siden 1985. Nå skal Simployer utvide virksomheten i Nord-Europa og velger å bygge tjenestene sine på Microsofts skyplattform, Azure.

– Vi skal bruke tid på å utvikle HR-teknologien i seg selv, ikke på infrastruktur. Azure gir oss trygghet i bunn, samt tid og ro til å fokusere på å utvikle kvalitets-software, sier teknologisjef i Simployer, Kristian Kolstad.

Skal bli en nord-europeisk spiller

Etter flere år med stor suksess på hjemmebane, ser Simployer nå til Europa. Nå ønsker de å kunne tilby sine tjenester til et internasjonalt marked.

Alle Simployers tjenester er bygget som teknologiplattformer som lett kan skaleres internasjonalt.

– Vi har som mål å bli en nord-europeisk spiller innen relativt kort tid gjennom oppkjøp og ekspansjon. Da er vi avhengig av å ha teknologi i bunn som skalerer, og som kan fylles på med lokalt tilpasset innhold, forklarer Kolstad.

Det som gjør Simployers løsninger unike, er at i tillegg til å støtte hele medarbeiderreisen gjennom en HRM-løsning, tilbyr selskapet også lokal kunnskap og lederstøtte. Simployers kunder kan dermed bruke tiden sin på verdiskapende HR og ledelse som utvikler både organisasjonen og arbeidsstokken. Simployer støtter både operasjonelle og strategiske HR-prosesser og hjelper organisasjoner med å forstå sine ansatte, holde dem engasjert og drive alle mot bedre ytelse.

– Vi gjør prosessene enkle og relevante for den ansatte, og oversiktlig og forutsigbart for HR-avdelingene. Det har vi oppnådd ved å bygge et HRM-system som har mennesket i sentrum, sier Kolstad.

Planen er å opprette lokale kontorer i alle landene de skal inn i. HR er et fagfelt som avhenger og varierer mye av lokale lover og regler. Microsofts tilstedeværelse i nær sagt alle verdens land gjør en ekspansjon lettere, ikke minst med tanke på personvern.

Gjennom Azure Marketplace ønsker Simployer ytterligere promotering av tjenestene sine både i eksisterende og nye markeder.

– Når vi nå er på plass i Azure Marketplace, kan vi forhåpentligvis nå lengre og bredere enn vi har kunnet før. Å ha våre tjenester i Azure er uvurderlig for vår evne til å vokse, sier Kolstad

Gjensidig verdi

Microsoft er helt avhengig av partnerapparatet sitt for å lykkes og selskapet ønsker tette samarbeid med norske teknologivirksomheter. Samarbeidet med Simployer er et godt eksempel på et slikt partnerskap.

Partneransvarlig i Microsoft Norge, Ole Christian Smerud, mener partnerskapet mellom de to selskapene gir en ekstra verdi til Simployers kunder.

– Microsoft er et plattformselskap. Vi har spesialiserte partnere innenfor alle industrier som leverer verdi for kundene på toppen av vår plattform, forteller Smerud.

Partnerskapet med Microsoft vil ha stor betydning for Simployer framover, men har allerede spilt en rolle i selskapets suksess så langt.

– Det er klart at vi har fått flere og større muligheter fra samarbeidet med Microsoft. En ting er de kommersielle fordelene som kommer med å være et relativt lite selskap som samarbeider med et av verdens aller største teknologibedrifter, en annen er at vi får tilgang til den mest moderne teknologien appellerer til utviklere og gjør rekrutteringsjobben lettere, sier Kolstad.

– Vi merker at utviklere er sultne på å jobbe med mer moderne teknologi. Heldigvis er vi i en posisjon hvor vi kan tilby dette. Det er et stort fortrinn sett med employer branding-øyne i en tid hvor det er stor kamp om de beste teknologihodene, påpeker kommunikasjonsdirektør i Simployer, Cornelia Bjørke-Hill.

Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår

Del siden: