Rapporterer bilgodtgjørelse og diett feil

30 000 arbeidstakere risikerer feil skatt i 2020 pga. arbeidsgivere som innrapporterer godtgjørelser feil.
tirsdag 2. juni 2020
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Ekspert. Les mer om Ekspert her.

Tall fra a-meldingen for 2020 viser at arbeidsgivere har rapportert feil eller mangelfullt for 28 420 arbeidstakere. Dersom ikke arbeidsgiver retter opp a-meldingene risikerer disse arbeidstakerne å få for høy skattepliktig inntekt på skattemeldingen for 2020.

Viktig med korrekt rapportering på a-meldingen

Det er særlig på bilgodtgjørelse og diett arbeidsgivere har rapportert feil. Skattedirektoratet skriver av det er viktig at arbeidsgiver benytter riktig trekkfri sats og at riktig antall kilometer og dager oppgis. Skatteetaten setter opp et utkast til skattemelding for de aller fleste skattytere i Norge. Arbeidsgivers innrapportering på a-meldingen er et av de viktigste grunnlagene når dette utkastet settes opp og det er derfor veldig viktig at arbeidsgiver rapporterer korrekt.

Dette kan vises ved et eksempel:

Arbeidsgiver har utbetalt kr 3,50 i bilgodtgjørelse for 700 km i januar 2020, dvs. kr 2 450. Dette beløpet skal innrapporteres som trekkfri bilgodtgjørelse på a-meldingen og det er da viktig at arbeidsgiver også oppgir 700 km som antall kilometer. Dersom arbeidsgiver ikke innrapporterer antall kilometer risikerer arbeidstaker at hele beløpet på kr 2 450 bli regnet som skattepliktig inntekt.

Viktig at korrigeringer foretas på korrekt kalendermåned

Dersom arbeidsgiver har oppgitt feil antall kilometer (for bilgodtgjørelse) eller antall dager/døgn (for diett) må arbeidsgiver korrigere a-meldingen for den kalendermåneden som inneholder feilen.


Hold deg oppdatert med gratis nyhetsbrev

Vi sender ut gratis nyhetsbrev hver uke, med relevante nyheter for deg som er leder eller jobber med HR, personal, lønn, økonomi eller HMS.

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet nedenfor - du kan når som helst melde deg av.

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre vilkår


Del siden: